Udland

Ukraine: Politivold får chef til at trække sig

Kritik af brutale urobetjente får den øverste chef for politiet i Kijev til at forlade jobbet.

Ukraine: Politivold får chef til at trække sig

Den øverste chef for politiet i Kijev, Valerij Koryak, er fratrådt sin stilling efter weekendens blodige hændelser i Ukraines hovedstad, oplyser myndighederne ifølge CNN,

Urobetjente opløste tidligt lørdag en demonstration rettet mod regeringen på brutal vis. Mange af de demonstrerende kom til skade under politiets aktion. Syv personer blev indlagt, og snesevis ført bort og anholdt af politiet.

Hændelsen er blevet fordømt af flere lande - blandt andet USA.

Selv Ukraines præsident, Viktor Janukovitj, som demonstranterne kræver afsat, har taget afstand fra politiets metoder. Han sagde lørdag, at de ansvarlige vil blive retsforfulgt og straffet.

Landets indenrigsminister, Vitalij Zakhartjenko, har undskyldt og betegner uropolitiets fremfærd som udtryk for magtmisbrug. Han lover desuden en grundig undersøgelse af lørdagens begivenheder.

Men han advarer på det statslige tv også demonstranterne: "Der vil blive slået hårdt ned på enhver, som opfordrer til at forstyrre den offentlige orden".

Søndag fortsatte protesterne mod præsidenten og regeringen, da mindst 100.000 mennesker samlede sig på Uafhængighedspladsen i den centrale del af Kijev.

Natten til mandag er pladsen fortsat besat af en stor gruppe demonstranter, som kræver nyvalg, efter at den ukrainske regering forkastede en historisk samarbejdsaftale med EU, skriver de internationale nyhedsbureauer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.