Udland

Ukraine: Rusland gav våben til angreb i Kharkiv

Ukrainere fik træning og våben i Rusland til angreb i ukrainsk by langt fra frontlinje, siger talsmænd.

De formodede gerningsmænd bag en bombeeksplosion, der søndag dræbte to mennesker og sårede en halv snes ved en fredsdemonstration i den ukrainske by Kharkiv, havde modtaget våben og træning i Rusland, siger en rådgiver for lederen af Ukraines sikkerhedstjeneste SBU.

Markian Lubkivskyi, som er rådgiver for SBU-chefen Valentyn Nalivaitjenko, siger til tv-stationen 112, at fire mistænkte er tilbageholdt af myndighederne.

- De er ukrainske statsborgere, som har fået træning og våben i Rusland - i Belgorod, siger han med henvisning til en by, der ligger tæt på den russisk-ukrainske grænse.

Eksplosionen i Kharkiv skete under en "Værdigheds-march", der markerede årsdagen for afsættelsen af den tidligere prorussiske præsident.

Bombeanslaget i Kharkiv, der ligger 200 kilometer fra frontlinjen i det østlige Ukraine, kommer samtidig med, at Ukraines militær siger, at prorussiske oprørere fortsætter angreb på ukrainske styrker nær landsbyen Sjyrokyne - øst for Marjupol.

Talsmænd siger samtidig, at flere kolonner med pansrede køretøjer fra Rusland er blevet set i Ukraine. Talsmændene siger, at der har været i alt 44 angreb på regeringsstyrkerne i de seneste 24 timer.

Både Ukraine og de prorussiske separatister har ellers indvilget i at trække tunge våben tilbage fra fronten i overensstemmelse med Minsk-fredsaftalen.

Det oplyste en ukrainsk general til nyhedsbureauet AFP tidligere søndag.

- Vi har underskrevet papirer om at begynde tilbagetrækning af tunge våben fra hele frontlinjen, sagde general Oleksander Rosmasnin til AFP.

Ifølge generalen er det for tidligt at sige, hvornår tilbagetrækningen vil begynde, men ukrainske medier peger på, at det kan ske allerede senere søndag.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.