Udland

Ukraine: Separatister er med på våbenhvile

Separatister i Østukraine er efter eget udsagn indstillet på at lægge våbnene i en uge.

Separatistledere i de to østukrainske regioner Lugansk og Donetsk er gået med til at lægge våbnene.

Det siger en af lederne, Alexander Borodaij, efter at have mødtes med en kontaktgruppe, der inkluderer blandt andre Moskvas udsending til Kijev og en repræsentant fra OSCE.

- Konsultationen sluttede med, at myndighederne i republikkerne Lugansk og Donetsk gik med til at opretholde en våbenhvile indtil 27. juni, siger Alexander Borodaij fra Donetsk.

Våbenhvilen vil løbe parallelt med den unilaterale våbenhvile, som Ukraines præsident, Petro Porosjenko, erklærede fredag som en del af sin fredsplan, der har 14 punkter.

- Vi er blevet enige om en gensidig våbenhvile, der vil løbe til klokken 10 om morgenen 27. juni. Et af de primære problemer er blevet løst, siger den tidligere ukrainske præsident Leonid Kutjma, der også har siddet med ved forhandlingsbordet.

Efter Petro Porosjenko erklærede sin våbenhvile fredag, har Kijev rapporteret om fortsatte angreb mod ukrainsk militær ved en række grænseposter.

Meldingen fra Borodaij, der kalder sig selv premierminister for den såkaldte Folkerepublikken Donetsk, kommer efter den første dag i flere uger, hvor der ingen medlinger om vold har været.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden