Udland

Ukrainske oprørere antyder at sætte OSCE-folk fri

Som en del af våbenhvilen i Østukraine, vil separatister angiveligt løslade OSCE-folk - heriblandt en dansker.

Prorussiske separatister i det østlige Ukraine er angiveligt parat til at løslade otte observatører, heraf en dansker, fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), der i snart en måned har været tilbageholdt af oprørerne.

Nyhedsbureauet AP skriver ifølge The Washington Post, at separatisterne på et møde mandag med blandt andre Moskvas udsending i Kijev og en repræsentant fra OSCE har lovet at løslade observatørerne.

Udenrigsministeriets Borgerservice kan ikke bekræfte oplysningerne og har ingen kommentarer til sagen.

Under mødet gik separatistledere i de to østukrainske regioner Lugansk og Donetsk ifølge en af lederne, Aleksandr Borodaj, med til at lægge våbnene i den ensidige våbenhvile, som den ukrainske præsident Petro Porosjenko erklærede i fredags.

En del af aftalen er så angiveligt, at OSCE-observatørerne bliver løsladt.

Det hold, hvor danskeren er på, forsvandt i Donetsk-regionen den 26. maj.

I sidste uge oplyste OSCE, at organisationen havde haft kontakt med de to grupper ubevæbnede observatører. Begge grupper var ok og havde ifølge OSCE ikke lidt skade.

Flere hundrede mennesker har mistet livet, siden oprøret i det østlige Ukraine for alvor fik fat, efter at den prorussiske præsident, Viktor Janukovitj, blev væltet i februar.

Den nyvalgte præsident Petro Porosjenko har afvist at indgå i direkte dialog med de prorussiske ledere på trods af gentagne opfordringer fra Moskva. Mandagens møde kan imidlertid ses som et forsøg på at komme russerne en anelse i møde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.