Ulækker strand ikke til at leve med

Sådan skulle der helst se ud på stranden i Øster Hurup, men på det seneste er synet af glade turister desværre blevet mikset op med uønskede bevoksninger og aflejringer. Derfor går Mariagerfjord Kommune nu til Kystdirektoratet i håb om, at parterne sammen kan finde en løsning på problemerne, så stranden igen kan blive mere attraktiv. Arkivfoto
3. oktober 2016 05:55

Stranden ved Øster Hurup er kendt som en af Danmarks bedste badestrande, men i de senere år har den ikke været nær så indbydende som den plejer.

Siv, tang og algeaflejringer er nemlig dukket op på stranden både syd og nord for Øster Hurup, og det skal der ifølge borgmester Mogens Jespersen gøres noget ved.

Derfor søger Mariagerfjord Kommune nu Kystdirektoratet om tilladelse til at finde en langsigtet løsning på problemerne med uønskede bevoksninger og aflejringer på stranden nord og syd for havnen i Øster Hurup.

- Naturen driller os, så vores strand ikke har været nær så skøn, som vi og vores badegæster forventer. Det kan vi selvfølgelig ikke leve med, og vi er indstillet på at gøre alt, hvad vi kan for at løse problemet. Derfor søger vi myndighederne om tilladelse til at finde en langsigtet løsning på problemerne med uønskede aflejringer og bevoksninger, der generer de badende, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Ifølge Mogens Jespersen er det et mysterium, hvorfor stranden har ændret karakter:

- Vi ved ikke, hvorfor naturen spiller os et puds. Derfor søger vi ekspertbistand hos Dansk Hydraulisk Institut, så vi kan få en forklaring på fænomenet og finde en langsigtet løsning, siger borgmesteren.

Et andet forhold, der generer badegæsterne, er at Sellegård Bæk nord for Øster Hurup løber langs stranden på en kort strækning. Vandet stammer fra Lille Vildmose og har en brunlig farve, der skyldes næringsstoffer fra mosen.

- Mosevandet er helt rent, men det ser ikke særligt indbydende ud. Derfor har vi allerede før nytår søgt Kystdirektoratet om tilladelse til at styre bækkens udløb på vegne af den lokale grundejerforening. Kystdirektoratet er stadig i gang med at behandle sagen, men vi forventer, at vi snart får en afgørelse fra myndighederne, slutter borgmesteren.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...