Bortførelser

Ulovlig frihedsberøvelse på 1000fryd?

I dag indledes retssagen om urolighederne foran spillestedet 1000fryd i for- bindelse med en musikfestival natten til 26. august sidste år

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Blev gæsterne på 1000fryd holdt ulovligt tilbage eller var det i orden, at politiet indførte såkaldt administrativ frihedsberøvelse?

AALBORG:Det skulle have været en hyggelig musikfestival for dem, der har hank til punk, men det endte med slagsmål, vold og flaskekast. Natten til 26. august var spillestedet 1000fryd omdrejningspunkt for uroligheder, hvor først gæster fra 1000fryd blev overfaldet af flaskekastende unge, der kom løbende fra Vesterbro, og kort tid efter kom politiet og gennede gæsterne tilbage på spillestedet. I flere timer var gæster, bands og personale inde på 1000fryd, mens politiet stod uden for med en massiv bemanding i såvel Kattesundet som Vesterå. Spørgsmålet er nu om de blev holdt derinde mod deres vilje og i henhold til loven. Juridisk spidsfindig - Sagen er juridisk ret spidsfindig. Først skal retten tage stilling til, hvorvidt der har været tale om frihedsberøvelse eller ej. Hvis det er tilfældet, så skal der tages stilling til, om det har været en berettiget handlemåde, siger anklager Thomas Klyver, der som udgangspunkt kun har tænkt sig at føre politiets indsatsleder den pågældende aften som vidne. Modparten eller rettere modparterne er repræsenteret ved advokat Claus Bonnez, der er formand for landsforeningen KRIM. Han repræsenterer tre personer, der vil have erstatning for ulovlig frihedsberøvelse. - Vi har tidligere ført sager omkring administrativ frihedsberøvelse, som politiet har udøvet uden forudsætningerne har været til stede. Og jeg kan slet ikke se, hvordan alarmcentralen, som styres af politiet, kan nægte at sende ambulancer til stedet. Tre personer kom ud fra 1000fryd for at komme på skadestuen, men de blev alle sendt i detentionen, siger Claus Bonnez. Udover de tre klagere, hvoraf den ene er Peter Olesen, daglig bestyrer af 1000fryd, har Claus Bonnez meddelt retten, at han agter at føre fire vidner, der angiveligt blev anholdt og nægtet en ambulance til skadestuen. Foreløbig er der kun afsendt en retsdag til sagen, men begge parter vurderer, at der skal minimum en ekstra retsdag til.