Ulovlig trafikovervågning fortsætter

Aalborg er blandt de kommuner, der fortsætter med ulovlig trafikovervågning på trods af EU-direktiv

Trafiksensorer leder bilister den nemmeste vej fra Aalborg Havn til motorvejen. Det er ikke lovligt ifølge et EU-direktiv. Foto: Henrik Bo <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Trafiksensorer leder bilister den nemmeste vej fra Aalborg Havn til motorvejen. Det er ikke lovligt ifølge et EU-direktiv. Foto: Henrik Bo Pressefotograf Henrik Bo

AALBORG:I Aalborg gør man det stadig. Man gør det også i Aarhus og Randers, men i København har man foreløbig droppet at bruge sit intelligente trafikstyringssystem.

Erhvervsstyrelsen forklarede i sidste måned, at metoden strider med det såkaldte cookiedirektiv, skriver version2.dk.

Trafikovervågningen opsnapper nemlig den unikke MAC-adresse i bilisternes smartphones, og det må man ikke uden brugernes samtykke ifølge EU-regler.

I flere kommuner har man dog foreløbig ladet systemet køre videre, indtil Erhvervsstyrelsen kommer med nærmere information.

Kommuner tager den med ro

I Aalborg bruges sensor-systemet som vanligt ved havnen, hvor data fortæller bilisterne, hvilken vej der er bedst at tage fra havnen til motorvejen. Den data bliver stadig opdateret i realtid på Aalborg Havns hjemmeside, skriver version2.dk.

Også i Aarhus tager man EU-direktivet med ro.

- Erhvervsstyrelsen har sagt, at vi skal slå koldt vand i blodet. Og det gør vi så, fortæller kommunens projektleder Michael Bloksgaard.

Aarhus Kommune, der har over 100 sensorer i området i og omkring Aarhus, har dog valgt ikke at investere yderligere i systemet, indtil Erhvervsstyrelsen kommer med nyt i sagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.