EMNER

Ulovlige øst-firmaer undgår bøder

I mere end 450 sager har kun hvert fjerde firma fået bøde for social dumping

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Langt de fleste sager mod ulovlige firmaer fra Østeuropa falder på gulvet, skriver Fagbladet 3F.

Selvom de ulovlige firmaer bliver afsløret, får de sjældent en bøde. På to år har Arbejdstilsynet afsløret 462 firmaer i at arbejde ulovligt i Danmark. Færre end hvert fjerde firma har fået en bøde af politiet, afslører en ny rapport om social dumping.
- Vi skal sørge for, at det har konsekvenser at snyde. Det havde det ikke under den tidligere regering. Men det her er nøglen til, at der bliver betalt skat, så det skal tages seriøst, mener Ane Halsboe-Larsen, Socialdemokraternes ordfører for social dumping.

Ret til at udskive bøder

Firmaer fra Østeuropa arbejder i stor stil ulovligt i Danmark, fordi de kan slippe for dansk løn og skat, når de arbejder under radaren.

- Det står skidt til. For Arbejdstilsynet sender jo ikke sagerne til politiet for sjov, siger Finn Sørensen fra Enhedslisten.
Sagerne ryger på gulvet, selvom det er Arbejdstilsynet, der har efterforsket sagerne og blot afleverer dem til politiet, der formelt skal udstede bøden.
Både Socialdemokraterne og Enhedslisten vil give Arbejdstilsynet ret til at skrive bøderne ud med det samme, når de opdager ulovlige firmaer, i stedet for at sagen skal forbi politiet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.