Sæby

Ulovligt bål på stranden

En flok mennesker havde tændt bål på stranden ved Sæby - det udløste alarm om sommerhusbrand

Arkivfoto

Arkivfoto

SÆBY:Det, der skulle have været en hyggelig middag med mad og vin ved et bål på stranden ved Sæby, blev i stedet for til en alarm med udrykning af Beredskabet i Frederikshavn Kommune samt politi, fordi en beboer i området troede, der var tale om brand i et sommerhus.

Alarmen lød klokken 19.35, men da beredskabet nåede til stranden ud for Solsbækvej ved Sæby, var der altså tale om et større bål af grene og kvas, der var samlet sammen og brændte nede på stranden.

- Hvis man vil tænde bål, så skal man være sikker på, at det er brændt ud ved solnedgang. Det var det her bål alt for stort til. Folkene bag bålet fortalte, at de havde tændt det ved 18-tiden, og det kunne slet ikke nå at brænde ud, inden solen var gået ned, og det var blevet mørkt. Det var årsag til, at en beboer så skæret fra bålet og troede, der var tale om en sommerhusbrand, forklarer indsatsleder Ib Nielsen, Beredskabet i Frederikshavn Kommune.

Han kalder det ”tosset” at tænde et bål så sent på dagen.

Heldigvis blæste der en frisk vind væk fra land, så beredskabet valgte at lade bålet brænde ud for ikke at komme til at sidde fast på stranden med brandslukningskøretøjerne. De kom derfor slet ikke i sving, men kunne vende hjem til stationen i Sæby med uforrettet sag.

Dem, der tændte bålet, kan nu se frem til en bøde for overtrædelse af Beredskabsloven, oplyser vagtchef Michael Elkjær, Nordjyllands Politi.

En sådan bøde ligger i størrelsesorden 1.500 kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.