Ulrik Wilbek: Talentudviklingen bærer frugt

Sportschef i Dansk Håndbold Forbund, Ulrik Wilbek, roser kvindelandsholdets præstationer før EM-slutrunden

Det myldrer af talent på det danske kvindelandshold. Foto: Scanpix

Det myldrer af talent på det danske kvindelandshold. Foto: Scanpix

KØBENHAVN:Ulrik Wilbek er imponeret over talenterne på det danske kvindelandshold, som i weekendens træningsturnering Golden League vandt over både Norge og Sverige.

Det lover godt forud for EM-slutrunden i december, skriver sportschefen i Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en klumme på forbundets hjemmeside.
- Sikken en weekend, vi lige har været igennem - vi, der i det daglige beskæftiger os med dansk håndbold i almindelighed og talentudvikling i særdeleshed.
- Såvel på kvindesiden som på herresiden blev der fra fredag til søndag sat tommetykke streger under, at talentudviklingen i DHF bærer usædvanligt meget frugt i disse tider, indleder Wilbek.
Især et meget ungt kvindelandshold overraskede endnu engang positivt, da anden afdeling af Golden League blev afviklet i norske Bergen i weekenden.
- Sejre over Norge og Sverige og et knebent nederlag til Frankrig var de håndgribelige resultater.
- Men endnu vigtigere var det, at vi alle sammen kunne konstatere, at disse resultater blev skabt via flot, inspireret og kreativt håndbold mod nogle af de bedste modstandere i verden.
- Og de blev skabt af unge, dygtige spillere, der alle har taget turen op igennem DHF's talentsystem, lyder det fra den nye sportschef.
Wilbek, der som herrelandstræner skal udtage en trup til VM i Spanien i januar, roser også flere talenter på herresiden.
- På samme baggrund var det en fornøjelse at se, hvordan de unge mandlige spillere fra både BSV og Team Tvis Holstebro stod klart i billedet, da deres hold gjorde en fin figur i de europæiske klubturneringer, skriver Wilbek.
Han glæder sig til den næste store begivenhed for de danske talenter på kvindesiden, når Jan Pytlicks mandskab om otte dage tager hul på EM i Serbien.
- Jeg tror roligt, jeg kan sige, at hele håndbold-Danmark glæder sig til at følge dem.
- Den positive og optimistiske stil, de spiller deres spændende, teknisk ualmindeligt velfunderede håndbold på, kan kun skabe begejstring. Og talenterne? De er der i rig målestok, mener Wilbek./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.