Skagen

Ultraløb med mål på Grenen

16 ultraløbere kaster sig ud i Danmarks længste etapeløb langs vestkysten fra Rudbøl Grænsekro til Grenen

Grenen ved Skagen er målet for en flok seje ultraløbere, som skal løbe 525 km langs den jyske vestkyst.Arkivfoto: Peter Broen

Grenen ved Skagen er målet for en flok seje ultraløbere, som skal løbe 525 km langs den jyske vestkyst.Arkivfoto: Peter Broen

SKAGEN:16 ekstra seje løbere satser på at gennemføre Danmarks længste etapeløb op langs den jyske vestkyst med start på lørdag ved Rudbøl Grænsekro og mål på Grenen ved Skagen torsdag 28. maj ud på aftenen.

- Strækningen er på i alt 525 km med daglige etaper på mellem 77 og 103 km, fortæller Thomas Madsbjerg fra DUUL (De Ustyrlige Ultraløbere), som tidligere har stået bag flere ultraløb.

- Pludselig fik vi idéen om at lave et etapeløb langs den jyske vestkyst, og 15 danskere og en enkelt udlænding har valgt at kaste sig ud i det lange etapeløb, fortæller Thomas Madsbjerg, som ikke selv har mulighed for at deltage.

- Det kræver en del feriedage om året at løbe ultraløb, så jeg må vente til juli, hvor jeg skal deltage i et løb på 125 km på Djursland, så jeg skal nok få min lyst styret.

Deltagerne på Danmarks længste etapeløb langs den jyske vestkyst kommer til at løbe på cykelrute 1, som ligger i smukke områder langs kysten

- Løberne skal altså ikke helt ud til vandet eller løbe i sand undervejs, men 525 km over seks dage er vist også udfordring nok, griner Thomas Madsbjerg.

Løberne vil formentlig komme spredt i mål på Grenen i løbet af torsdag 28. maj, og efter overnatning på en campingplads hyldes ultraløberne fredag formiddag på Skagen Fiskerestaurant.

Klokken 10.00 står borgmester Birgit Hansen klar med medaljer til de seje løbere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.