Dyr

Ulv har angivelig dræbt otte får

Meget tyder på, at en ulv står bag angreb - 14 får blev bidt

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Hans Poulsen

MIDTJYLLAND:En midtjysk landmand har mandag formiddag mistet otte af sine får, og meget tyder på, at det er en ulv, der har angrebet dem.

Søndag blev en ulv fotograferet ved Harrild Hede, og det er netop i dette område - blot tre kilometer derfra - at en landmand mandag formiddag fandt sin fåreflok i chok.

- Skaderne på fårene er som at se et hønsehus, efter at en mink har været på besøg i en blodrus, siger Sven Joensen til Berlingske.

- Fårene plejer altid at komme blæsende ned til min fodervogn, men denne gang står de stille. Lige foran mig ligger der en, der er stendød. Da jeg undersøger de andre, viser det sig, at i alt to af dem er dræbt, siger Sven Joensen til avisen.

14 dyr angrebet

I alt blev 14 af Sven Joensens dyr angrebet, og seks af dem måtte aflives på stedet. Dyrene havde bidmærker forskellige steder på kroppen, skriver Berlingske.

Sven Joensen har nu anmeldt sagen til politiet og taget kontakt til regionens statslige vildtforvalter for at finde ud af, hvad der mere præcist er sket.

Naturhistorisk Museum bekræftede mandag, at en ulv søndag morgen var gået i en ”fotofælde” på Harrild Hede.

Det er imidlertid ikke første gang, at eksperter bekræfter, at der er ulve i Danmark.

Tilbage i november var der forlydender om rovdyret i Thy. Og da ulven blev fundet død, foretog man en dna-test, der bekræftede, at det virkelig var en ulv.

Godt terræn for ulve

Ifølge Naturhistorisk Museum er Midtjylland et af landets potentielt bedste ulveterræner, fordi der er vidtstrakte heder og masser af vildt.

Fremgangen af ulvebestanden syd for grænsen har længe gjort det sandsynligt, at ulven på et tidspunkt ville dukke op i Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst