Underskud i Pirates på knap en halv million

Bestyrelsesformand tror på fremtiden med en kapitaludvidelse på 1-2 millioner kroner

Frederik Åkesson måtte i sæsonen 2013-14 en tur på trænerbænken, men er nu tilbage for at styrke salgsdelen i Aalborg Pirates. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Frederik Åkesson måtte i sæsonen 2013-14 en tur på trænerbænken, men er nu tilbage for at styrke salgsdelen i Aalborg Pirates. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

AALBORG:Et underskud på godt 475.000 kroner i klubbens andet leveår får ikke ledelsen i Aalborg Pirates til at ryste i bukserne.

Underskuddet er netop blevet offentliggjort i en pressemeddelelse, og underskuddet betyder, at klubbens egenkapital er faldet til lige knap en halv million kroner.

Men trods underskuddet ser Aalborg Pirates formand Morten Fals lyst på fremtiden.

På en netop afholdt generalforsamling i Aalborg Pirates A/S fik bestyrelsen bemyndigelse til at lave en kapitaludvidelse på 1-2 mio. kr. samt en udvidelse af ejerkredsen.

Det skal ifølge formanden ”skabe en bredere erhvervsmæssig kontaktflade samt arbejdsro til udvikling i de næste sæsoner”.

- Vi måtte undervejs i den forgangne sæson afvige fra vores plan og ændre på det administrative setup, da vi bad Frederik Åkesson tage over på trænersiden og få rettet op det sportslige, siger bestyrelsesformand i Aalborg Pirates, Morten Fals.

Dyr rokade

Den del af arbejdet lykkedes efter formandens mening med en top 4 placering i grundspillet og en semifinaleplads i slutspillet.

- Rokaden efterlod desværre et vakuum i administrationen med manglende opfølgning på kerneaktiviteter og salg af sponsorater. Det efterslæb nåede vi ikke at indhente i løbet af sæsonen. Herudover måtte vi også afskrive tilgodehavender på samarbejdspartnere, som havde viljen, men ikke evnen til at støtte piraterne, fortsætter formanden.

Trods disse afskrivninger roser formanden samarbejdspartnerne og siger, at klubben er dybt afhængig af dem for at kunne drive en ishockeyklub på eliteniveau i Aalborg.

- Men der kæmpes hårdt om sponsorkronerne i en stærk sportsby som Aalborg, konstaterer formanden.

Fortrøstningsfuld

På trods af underskuddet ser Aalborg Pirates med fortrøstning på fremtiden.

- Vi ved, hvor der skal rettes op, skæres væk og vises mådehold. Med en målrettet indsats på alle områder er vi af den overbevisning, at klubben nok skal opleve både økonomisk og sportslig succes over de næste år, siger Morten Fals.

Aalborg Pirates har blandt andet valgt omorganisere sig, så Frederik Åkesson igen indgår i administrationen, hvor han skal have fokus på sport, salg og forretningsudvikling, mens Irina Christensen er ansat som Koordinator og Pia Pedersen som Marketingkoordinator.

Ny kommerciel direktør

- Derudover skal vi have ansat en kommerciel og forretningsorienteret direktør, der skal sikre, at vi kommer i mål med vores Masterplan. Til denne stilling har vi en i kikkerten, men han har nogle forhold, der først skal falde på plads, inden vi kan offentliggøre navnet, fortæller Morten Fals.

Den nye cheftræner, Paul Thompson, indgår også et nyt talentudvalg, hvor han skal være med til at skabe den røde tråd i et talentudviklingsprogram, der skal sikre lokale talenter i årene fremover.

I forbindelse med generalforsamlingen blev der skiftet ud i bestyrelsen. Den tidligere hovedaktionær Magnus Kjøller trådte sammen med Kristian Møller, Jens Neustrup Simonsen og Carsten Greiffenberg ud af bestyrelsen, mens tre blev valgt ind. Det var Steen M. Hansen, Kristoffer Glerup og Bjarne Heilesen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.