Undertippet dansk bokser før EM-kamp: Har alt at vinde

Bokseren Kasper Bruun stoppede karrieren for to måneder siden. Lørdag aften bokser han EM-kamp i Milano.

- Jeg har alt at vinde, jeg har intet at tabe. Jeg var jo stoppet.

Kasper Bruun griner lidt i telefonen. Han kan godt se, at det hele kan virke lidt komisk set udefra. Men for ham er det anderledes.

Han har fået den største chance i sin boksekarriere. Den karriere, som han ellers afsluttede for to måneder siden for at opbygge et tømrerfirma sammen med en kammerat.

- Jeg kunne ikke finde en promotor, og der var ikke udsigt til at få kampe, så jeg tog springet fuldt ud med tømrerfirmaet. Men det holdt så ikke, siger bokseren fra Pandrup, der er far til to små børn.

I januar blev 27-årige Kasper Bruun kontaktet af repræsentanter for den italienske europamester i letweltervægt, Michele Di Rocco.

- Jeg så, at der var en fra Italien, der havde skrevet på min Facebook-profil, om jeg ville bokse en titelkamp. Dér var jeg noget rundt på gulvet. Det hele kom i stand på to dage, siger danskeren.

Lørdag aften står Kasper Bruun så klar i ringen i Teatro Principe i Milano, yderst undertippet. Men som en anden David skal han forsøge at bringe kæmpen Goliat til fald.

32-årige Michele Di Rocco rangerer som henholdsvis nummer 5 og 10 i verden hos de store bokseforbund IBF og WBC.

Til sammenligning ligger Kasper Bruun blot nummer 20 på europaranglisten.

- Jeg har set, Di Rocco har udtalt, at de allerede er ved at planlægge hans næste kamp. Jeg håber da, at han ser mig som et let titelforsvar, for så bliver han overrasket, siger danskeren.

Kasper Bruun er op til EM-kampen i Milano blevet trænet af sin tidligere staldkammerat hos Team Sauerland, Torben Keller, der stoppede karrieren sidste år.

Torben Keller mener, at en af Kasper Bruuns chancer ligger i, at han har længere rækkevidde end Michele Di Rocco.

- Di Rocco er en rigtig god offensiv bokser, som er god til at gå fremad. Men det får han svært ved mod Kasper, som skal bokse på afstand.

- Den generelle svaghed hos Di Rocco er, når han træder baglæns. Derfor er det vigtigt, at Kasper lægger pres på ham, så han kommer på bagbenene, siger Torben Keller.

Kasper Bruun forsøger at se kampen som en win-win-situation.

- Planen er at vinde og fortsætte karrieren, og det ved min makker godt. Han siger, at jeg selvfølgelig skal gøre det. Senere kan jeg jo vende tilbage til firmaet.

- Jeg forestiller mig ikke, at nogen vil være interesseret i mig som bokser, hvis jeg taber. Men så kører jeg videre med tømrerfirmaet.

- Og hvis det endelig skal slutte, så er det fedt at kunne sige, at jeg har stået i en EM-kamp, siger Kasper Bruun.

Kampen ventes at gå i gang lørdag cirka klokken 23, og den bliver vist på TV2 Sport.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.