Undgå at Google kigger dig over skulderen

En ny politik i virksomheden gør, at dit navn bliver knyttet til din færden på nettet. Se hvordan du bevarer dit privatliv.

I fremtiden vil Google registrere din bopæl, seksuelle orientering, religion, helbred og mange andre ting, når du surfer på nettet. Det er resultatet af en ny privatlivspolitik i virksomheden. Det skriver taenk.dk. Arkivfoto

I fremtiden vil Google registrere din bopæl, seksuelle orientering, religion, helbred og mange andre ting, når du surfer på nettet. Det er resultatet af en ny privatlivspolitik i virksomheden. Det skriver taenk.dk. Arkivfoto

I fremtiden vil Google registrere din bopæl, seksuelle orientering, religion, helbred og mange andre ting, når du surfer på nettet. Det er resultatet af en ny privatlivspolitik i virksomheden. Det skriver taenk.dk. - Den nye politik giver anledning til at hejse nogle advarselsflag, fordi virksomheden med ét skaber og råder over den enkelte brugers unikke identitet, siger jurist Anette Høyrup fra Forbrugerrådet til taenk.dk. Virksomhedens nye politik træder i kraft 1. marts, og den har kun betydning for dig, hvis du har en google-konto på for eksempel Gmail eller YouTube. Skræddersyet verdensbillede Den nye politik har til formål at skræddersy den enkelte brugers søgeresultater - så hvis du er kristen, kommer der ikke resultater frem om buddhisme i dine søgninger, medmindre du specifik søger på det. Det kan dermed blive sværere at danne sig et objektivt overblik ved hjælp af google-søgninger, fordi du bliver præsenteret for en mere snæver del af nettet. Hvis du vil bevare privatlivet og fortsat gerne vil præsenteres for det brede udvalg af hits, er der dog råd at hente. Slet din søgehistorik på din google-konto: 1. Gå til google.com/history 2. Log ind på din google-konto 3. Tryk "Fjern hele weboversigten" 4. Tryk "OK" Når du fjerner din søgehistorik, standser den automatisk med at blive gemt i fremtiden. Slet din historik på YouTube: 1. Log ind på din YouTube-konto 2. Gå til youtube.com/my_history 3. Tryk "Ryd hele visningsoversigten" 4. Tryk "Pause viewing history" Google vil dog fortsat kunne samle dine informationer og bruge dem internt, selvom du sletter historikken. I særlige tilfælde kan oplysningerne også udleveres til myndighederne.