Ung aarhusianer fængslet for at true med terror

En video på Facebook og en tilhørende tekst betegner politiet som en trussel om terror.

En 19-årig mand fra Aarhus er fredag blevet varetægtsfængslet i tre uger for at have fremsat trusler om terror og for at billige terrorhandlinger begået af Islamisk Stat (IS).

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den unge mand, der er dansk statsborger, blev anholdt i Aarhus torsdag formiddag i et samarbejde mellem Østjyllands Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET), efter at han på Facebook havde delt et link til en video, der angiveligt er produceret af IS.

Videoen viser blandt andet en række personer, der bliver henrettet. De henrettede har ifølge videoen spioneret mod IS.

Ved delingen af videoen på Facebook skrev manden en tekst, som politiet og PET betegner som værende trusler om at begå terror og billigelse af terrorhandlinger.

- Den 19-åriges tekst på Facebook må forstås som en trussel om, at andre, der spionerer mod IS, vil lide samme skæbne som personerne i videoen, siger efterforskningsleder og fungerende politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi.

- Derudover sigter vi ham for at have fremsat en mere generel trussel om drab på vantro. Han er ligeledes sigtet for at billige de terrorhandlinger, som vises i videoen, siger efterforskningslederen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.