Ung back får chancen i bronzekamp: Han er fremtidens mand

Højrebacken Niclas Kirkeløkke bliver indskrevet i truppen til søndagens bronzekamp mod Frankrig.

Niclas Kirkeløkke fik godt tre minutter på banen i nederlaget til Tjekkiet og har siden været ude af truppen. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Niclas Kirkeløkke fik godt tre minutter på banen i nederlaget til Tjekkiet og har siden været ude af truppen. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Sølle tre minutter har Niclas Kirkeløkke været i kamp ved EM i håndbold, men i bronzekampen mod Frankrig vil der endelig være bud efter den talentfulde højreback igen.

Landstræner Nikolaj Jacobsen fortæller på lørdagens presseseance i Zagreb, at han vil skifte ud på sit hold, og at Kirkeløkke er med mod verdensmestrene.

- Jeg kan godt sige, at Niclas kommer ind, lyder det.

Niclas Kirkeløkke leverede en god præstation, da Danmark besejrede netop Frankrig i den sidste testkamp før EM.

Og landstræneren ser en stor fremtid for den 23-årige GOG'er, der har været ramt af flere langvarige skulderskader.

- Jeg håber så inderligt, at han får styr på den skulder, så han kan være med fremover. Han er den bedste skytte, vi har på højre back, siger Nikolaj Jacobsen.

Kirkeløkke sad ude i flere måneder i efteråret og vendte først tilbage til håndboldbanen en god måned, før EM-holdet skulle samles.

Det har været medvirkende til, at hans rolle har været begrænset i slutrunden.

- Han havde måske været bedre rustet, hvis han havde spillet god håndbold i fire-fem måneder i stedet for først at komme tilbage sidst i november.

- Men der er ingen tvivl om, at Niclas Kirkeløkke er ham, jeg ser på højre back i fremtiden, siger Nikolaj Jacobsen.

Ifølge reglementet har landstræneren mulighed for at lave to udskiftninger op til kampen, og han er ikke afvisende over for at bruge dem begge.

Det vil i givet fald betyde, at tredjemålmand Kevin Møller også bliver bedt om at klæde om. Flere spillere kæmper med skavanker oven på en hård slutrunde.

- Vi vil alle gerne vinde bronze, men der er nogen, der hænger lidt, og vi har også et ansvar over for de klubber, der skal have deres spillere hjem nu, siger Nikolaj Jacobsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.