Ung blogger fik skattesmæk på 300.000

Gaver og vareprøver fra firmaer skal beskattes

En populær norsk blogger har fået et skattesmæk. Det samme kunne ske for danske bloggere, som modtager gaver fra virksomheder. Arkivfoto <i>Scanpix Danmark</i>

En populær norsk blogger har fået et skattesmæk. Det samme kunne ske for danske bloggere, som modtager gaver fra virksomheder. Arkivfoto Scanpix Danmark

NORGE:En populær modeblogger har fået et ordentligt smæk over fingrene af skattefar. Smækket er på 300.000 kroner, som bloggeren skylder skattevæsenet for de gaver og annonceindtægter, hun har modtaget, skriver mx.dk.

Virksomhederne har nemlig opdaget, at private blogs er en god mulighed for at få deres varer omtalt og vist til et hav af mulige kunder.

Bloggeren, som har fået fingrene i klemme, er norske Therese Charlotte Margrethe Nielsen. Hun står bag bloggen TCNM, hvor man blandt andet kan se billeder og læse om tøj, iPhone-covers og smykker.

Græd over kravet

- Jeg begyndte at græde. Jeg tænkte ’damn, nu er jeg personligt konkurs’. Jeg vidste ikke, at man skulle beskattes af alle de gratis produkter, man modtager, skriver hun på sin blog.

Men det skal man. Både i Norge og i Danmark. Det glemmer man måske, når man er en amatørskribent, som pludselig bliver overdynget med sponsorgaver som bøger, makeup eller chokolade.

- Man skal betale skat af værdien af de goder, man får. Og det gælder uanset, om man får sin indtægt i kontant form eller i naturalier. Ikke alle har fokus på det, siger Morten Breum-Leer fra Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen til mx.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.