Ung dansk Roubaix-vinder: Alt spillede for mig

En kombination af gode ben, fokus og dansk samarbejde sikrede Mads Pedersen karrierens hidtil største triumf.

Ung dansk Roubaix-vinder: Alt spillede for mig

Den 17-årige danske cykelrytter Mads Pedersen vandt søndag brostensklassikeren Paris-Roubaix for juniorer.

Dagen derpå har den unge dansker en fantastisk fornemmelse efter sit største resultat i sin korte karriere.

- Det hele spillede. Alle var klar til, at vi skulle ud at vinde det, siger Mads Pedersen, der blev bakket godt op af sine fem danske holdkammerater.

- Da vi ramte pavé fem og seks, satte jeg mit angreb ind og kom af sted med to andre. Vi holdt hjem, og jeg slog dem i spurten.

- De sidste tre-fire kilometer ville de have mig til arbejde. Jeg kendte de to andre fra sidste år, og de fortalte mig, at jeg ville være bedst i en spurt, og så ville de have mig til at trække.

- Der var et psykologisk spil i gang. Jeg prøvede at spille cool, og satsede på den spurt. Spare så meget energi og få den bedste position, før vi skulle køre om sejren, siger Mads Pedersen.

- Det er det største resultat i min karriere indtil videre. Det er vild stort, fortæller han og glæder sig over den opbakning, han fik fra de øvrige danske ryttere.

- Vi fungerer godt som et team. Det er man nødt til, hvis vi vil vinde sådan et løb.

- Hvis vi er seks fra Danmark, og vi gerne vil vinde alle sammen, så kan det ikke lade sig gøre. Alle skal være sat op til, at man måske skal ofre sin chance for, at en anden kan vinde.

- Det er svært nogle gange, men man ved, at hvis man gør noget for nogen, så kommer det tilbage på et tidspunkt, siger Mads Pedersen.

Det er andet år i træk, at en dansk juniorrytter vinder Paris-Roubaix. Sidste år blev løbet vundet af Mads Würtz Schmidt, mens Mads Pedersen blev nummer 10.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.