Ung golfer tager spidsen i Himmerland - Olesen i fremgang

Marcus Helligkilde fører Jyske Bank Danish PGA Championship med tre slag til de nærmeste før sidste runde.

Thorbjørn Olesen gik torsdagens runde i fire slag under par.

Thorbjørn Olesen gik torsdagens runde i fire slag under par.

FARSØ:Den unge golfspiller Marcus Helligkilde har lagt sig komfortabelt i spidsen for golfturneringen Jyske Bank Danish PGA Championship i Himmerland inden sidstedagen fredag.

Torsdag leverede han en anden runde i 65 slag - otte slag under par - og er dermed sammenlagt i 14 slag under par i invitationsturneringen, der fungerer som et uofficielt DM for professionelle.

Undervejs noterede han sig syv birdies, en eagle samt en enkelt bogey, der trak i den anden retning. Det gjorde ham til rundens bedste og sørgede for avancementet fra tredje- til førstepladsen.

Tre slag efter på andenpladsen følger Rasmus Højgaard og Niklas Nørgaard Møller. Sidstnævnte mistede førstepladsen, mens Højgaard avancerede seks pladser i stillingen, og de er nu begge i 11 slag under par.

Stjernen Thorbjørn Olesen, der spiller sin første turnering i mere end 11 måneder, gik en fin runde torsdag efter en dag på det jævne onsdag.

Den 30-årige nordsjællænder, der har en sag kørende i det britiske retssystem og derfor er udelukket fra turneringer på European Tour og PGA Tour, leverede en runde i fire slag under par, som også er hans samlede status inden sidste runde.

Olesen præsterede seks birdies og to bogeys på runden, hvilket aktuelt rækker til en delt 13.-plads.

Danmarks tre bedste kvindelige spillere deltager også i turneringen. Bedst går det for Nanna Koerstz Madsen, der ligger delt nummer ni i seks slag under par.

Emily Kristine Pedersen og Nicole Broch Larsen er henholdsvis delt nummer 21 og 27.

36 spillere er på startlisten i turneringen, der arrangeres af Ecco Tour.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.