Ung hollænder sejrer i bjergene i Schweiz

Antwan Tolhoek vandt sin første World Tour-sejr på 6. etape i Schweiz Rundt, og Egan Bernal tog førertrøjen.

Antwan Tolhoek (tv) vandt torsdag den første bjergetape i årets udgave af Schweiz Rundt, da han kørte alene over målstregen på den afsluttende stigning. (arkiv).

Antwan Tolhoek (tv) vandt torsdag den første bjergetape i årets udgave af Schweiz Rundt, da han kørte alene over målstregen på den afsluttende stigning. (arkiv).

ZüRICH: Indtil torsdag havde cykelrytteren Antwan Tolhoek (Jumbo-Visma) aldrig vundet på World Touren, men det lavede han om på i Schweiz Rundt.

Her sikrede den 25-årige hollænder sig sin første sejr, da han kom først over målstregen på 6. etape.

Det skete, da han på etapens sidste stigning kørte alene og til sidst formåede at holde en jagtende Egan Bernal (Team Ineos) bag sig.

Bernal tog sig derimod af løbets førertrøje, som han overtog fra Peter Sagan (Bora), der helt gav op på stigningen til sidst. Bernal har 12 sekunder ned til Rohan Dennis (Bahrain-Merida) på andenpladsen.

Bernal viste sin styrke, da han kørte fra feltet og iværksatte en jagt på Tolhoek inde på den sidste kilometer, hvor stigningen var stejl på det første bjerg i Schweiz Rundt.

Efter at Geraint Thomas styrtede og udgik af løbet, og Chris Froome også er ude af Tour de France, så er fokus i øjeblikket rettet mod Bernal, og colombianeren viste, at hans form er, hvor den skal være.

Der skulle blot køres 120 kilometer torsdag på den første af tre bjergetaper i løbet.

Det meste af etapen var kuperet med afslutning på en stigning, og der skulle i alt tilbagelægges 1901 højdemeter.

Et stort udbrud på 25 ryttere var afsted med omkring fire minutter ned til feltet frem mod finalebjerget Flumserberg på 8,5 kilometer. Det bød på syv hårnålesving og en gennemsnitlig stigningsprocent på ni.

Tre ryttere fik dog slået et mindre hul til udbruddet på nedkørslen inden det lige stykke frem mod Flumserberg. Det var Nathan Haas (Katjusja), Claudio Imhof (Schweiz) og Colin Joyce (Rally UHC).

Med 30 kilometer igen havde de tre forreste et halvt minut til gruppen og fire minutter til feltet, som jagtede og var et minut og 50 sekunder efter inde på stigningen, hvor Sagan hurtigt slap feltet og førertrøjen.

Antwan Tolhoek var i front med tre kilometer igen lige foran fire forfølgere, og der var lidt over et minut til feltet, hvor danske Kasper Asgreen (Quick-Step) hurtigt måtte melde pas på stigningen.

Nede bagved rørte Bernal så på sig i et eksplosivt angreb, og han kom farende forbi forfølgerne med kursen sat mod Tolhoek, som det altså ikke lykkedes at hente.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.