Ung ishockeykæmpe får VM-debut efter lynkarriere

To meter høje og 108 kilo tunge Mathias Bau Hansen har været overraskelsen i ishockeylandsholdets VM-lejr.

Træningslejren op til et VM former sig typisk som et udskilningsløb. Den starter som et rent ligalandshold med spillere fra den hjemlige liga, men når profilerne fra de europæiske klubber dukker op, må de ukendte navne rejse hjem på sommerferie.

Engang imellem sker det dog, at en ung spiller fra Metalligaen slipper igennem nåleøjet og ind i den endelige VM-trup. Som nu Frederikshavns Mathias Bau Hansen, der har taget landsholdslejren med storm og VM-debuterer i lørdagens møde med Slovakiet.

- Det har været utroligt sjovt og spændende. Det er jo ikke længe siden, jeg spillede min første landskamp, og nu står jeg allerede i et VM, så det er gået stærkt, siger Mathias Bau Hansen.

Den tårnhøje og fysisk stærke forward debuterede på A-landsholdet så sent som 9. april, da Danmark besejrede Hviderusland med 3-1 i en testkamp.

Den anden debutant i den kamp, Mads Eller, scorede kampens første mål, men det var Bau Hansen, der fik lov at blive i VM-lejren, mens Eller kunne holde fri.

Landstræner Jan Karlsson forsømmer ikke en lejlighed til at fremhæve den indstilling, som den nye mand er kommet med.

- Mathias Bau Hansen har været den store overraskelse, siger svenskeren.

21-årige Bau Hansen er udlært i Rødovres talentfabrik, men efter et smut i svensk juniorishockey er han havnet i Frederikshavn, hvor han blev stærkere og stærkere, som denne sæson skred frem.

Han imponerede især i DM-slutspillet med seks mål i 10 kampe, men det er en helt anden opgave, der venter ved VM, hvor han som udgangspunkt bliver en del af fjerdekæden.

Her handler det primært om at holde modstanderne væk, mens holdkammeraterne får en pause i boksen.

- Det er noget helt andet end i klubben. Jeg vil selvfølgelig gerne score, men jeg tænker primært på holdet. Det er nogle andre, der har til opgave at stå for målene.

- Vores kæde skal ind og levere en fysisk indsats. Det ville være fedt at score, men det vigtigste er, at vi ikke lukker mål ind, siger Mathias Bau Hansen.

Hans VM-debut mod Slovakiet bliver sat i gang klokken 12.15 lørdag middag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.