Ung litauer fængslet for drabet i Vrensted

Grundlovsforhør endte med, at to af de tre drabssigtede blev løsladt - een mand er nu sigtet og fængslet.

Det var et uhyggeligt syn som mødte politiet og Falck på den gård ved Vrensted, hvor en litauer blev tævet ihjel. Foto: Jan Pedersen.

Det var et uhyggeligt syn som mødte politiet og Falck på den gård ved Vrensted, hvor en litauer blev tævet ihjel. Foto: Jan Pedersen.

Sent torsdag aften blev en ung litauisk mand varetægtsfængslet i fire uger sigtet for drabet på en anden mand fra Litauen. Manden blev sammen med to andre mænd fra Litauen fremstillet i grundlovsforhør i Hjørring, men som afhøringen skred frem, blev det stadig mere tydeligt, at den sigtede havde været alene om drabet. Og da afhøringerne var overstå­et, frafaldt anklager Torben Kaufmann sigtelsen mod to af de tre mænd, som blev løsladt på stedet. Ilde tilredt Den foreløbige obduktionsrapport viser, at den dræbte havde 35 læsioner i ansigtet og på kroppen. Han havde blødninger i hjernen, flere knoglebrud i ansigtet, tre tænder var slået ud, der var slået eller sparket hul i kinden - ligesom han havde flere brækkede ribben og indre blødninger i kroppen kombineret med andre skader. Den sigtede erkendte at have slået den dræbte tre gange og sparket ham to gange, men han havde ingen forklaring på, hvordan de omfattende skader var opstået. Den dræbte var i live, da han ankom til Sygehus Vendsyssel i Hjørring tidligt torsdag morgen, men afgik kort tid efter ved døden. Fulde-slagsmål Det hele begyndte torsdag aften på Rykindvej i Vrensted, hvor fire litauiske mænd, der passer en lokal minkfarm, købte øl og vodka til en hyggelig aften. Een af mændene havde fødselsdag, og hvorfor så ikke drikke lidt. Fødselaren gik dog tidligt i seng, men tre mænd drak videre til omkring midnat, hvorefter endnu en mand gik i seng, småberuset og træt efter en 12 timers arbejdsdag. De to sidste, den drabssigtede og afdøde, drak videre og kom op at slås af årsager, som ikke står helt klart. Den drabssigtede mener, at den dræbte provokerede ham, og han erkendte de nævnte tre slag og to spark - men kun i selvforsvar. Selv havde han kun overfladiske skrammer efter slagsmålet. Da den dræbte begyndte at blø­de ud af næsen og ørerne, hentede den drabssigtede en kammerat og sagde, at den var gal - at den dræbte skulle have hjælp. Syv anholdte Der blev tilkaldt en ambulance, og redderne kunne hurtigt konstatere, at det også var nødvendigt at tilkalde politiet, som anholdt alle syv tilstedeværende på gården. I løbet af torsdagen blev de syv undersøgt af en læge, ligesom de blev afhørt med hjælp af en tolk. Disse afhøringer sammen med lægeundersø­gelserne gjorde, at politiet kunne konstatere, at i hvert fald fire af de anholdte ikke havde noget med drabet at gøre, hvorfor de blev løsladt. Og siden blev altså yderligere to løsladt, idet både dommer Ib Jensen og anklager Torben Kaufmann var enige om, at have fat i den rigtige drabsmand. Der er endnu ikke sat dato på retssagen.