Tiltalt om død hjemløs i voldgrav: Jeg slog i selvforsvar

Tre mænd er tiltalt for at mishandle to hjemløse svenskere og kaste dem i en voldgrav, hvor den ene druknede.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

I Københavns Byret er tre mænd tiltalt for at udsætte to hjemløse svenskere for særlig grov vold i Haveforeningen Vennelyst og for at have kastet dem i en voldgrav, hvor den ene mand druknede. Foto: Scanpix/Nikolai Linares/arkiv

En 21-årig mand forklarer i Københavns Byret, at han slog og sparkede en hjemløs svensker i en kolonihave på Amager en aften i april sidste år, fordi han følte sig truet af manden, som var brudt ind i et kolonihavehus.

- Der stod to mænd inde i huset, vinduet var gået i stykker. Det så mærkeligt ud. Jeg sagde til dem, at de ikke måtte være der.

- Manden kom ud af vinduet, han var fuld og begyndte at råbe og fægte med armene. Jeg kan ikke huske, om jeg eller min ven slog ham først, siger manden tirsdag i retten.

Det er første retsdag i sagen mod ham, hans 21-årige ven og 42-årige far. De to unge mænd er tiltalt for at udsætte to hjemløse svenskere for særlig grov vold med døden til følge, mens den 42-årige far er tiltalt for grov vold.

I Haveforeningen Vennelyst skal mændene have mishandlet de hjemløse og kastet dem i en voldgrav, hvor den ene mand druknede.

Den aften i april skal de tre mænd have slået, sparket og kastet sten i hovedet på de to svenskere, hvilket gav dem flænger i ansigtet og alvorlige skader på kroppen, brud på ribben og blødninger i hjernen.

Men overfaldet skal ikke være sluttet her, hævdes det i anklageskriftet. Mændene er tiltalt for at have tvunget en gren med torne 15 centimeter op i endetarmen på en af de hjemløse, hvilket skadede hans organer.

Men mændene nægter at have mishandlet indbrudstyvene, tvunget en gren op i endetarmen og kastet dem i vandet. For der var tale om et "helt almindeligt slagsmål", forklarer de unge mænd i retten.

De to 21-årige er venner og havde besøgt den ene mands far i hans kolonihavehus. Efter en hyggelig middag gik de to mænd mod Christiania for at ryge en joint, da de så svenskerne, og slåskampen startede.

- Jeg løb hen til min far og sagde, at der var tyve i kolonihavehuset. Og så løb jeg tilbage til manden, der skubbede mig, så jeg væltede, forklarer en af de 21-årige.

- Manden løber væk, og jeg hører et plask. Han faldt nok i vandet, fordi han var fuld. Min far tog hans håndled, og vi hjalp ham op ad vandet, uddyber han.

De to unge mænd erkender sig delvist skyldige i nogle forhold, mens den 42-årige far nægter sig skyldig. For han hjalp blot en af de hjemløse op ad vandet, forklarer han i retten.

- Jeg var nysgerrig, så jeg gik ned til vandet, hvor manden lå og sagde "Help me, help me!" Jeg tog hans håndled og hev ham op, siger den 42-årige far og uddyber:

- Jeg var der måske i 40 sekunder. Og jeg så ikke nogen blive slået eller sparket.

Sagen strækker sig over fem retsdage, og der ventes at falde dom 7. februar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.