Ung mand fra Sundby skal to år i fængsel

21-årig mand fra Sundby straffes for at have været i besiddelse af enkeltløbet haglgevær. Våbnet kræver særlig tilladelse

Helle Møller Larsen
Retten i Holstebro har idømt en 21-årig morsingbo to år og tre måneders fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. Arkivfoto: Bo Lehm
Kriminalitet 11. oktober 2017 12:46

SUNDBY: To år og tre måneders fængsel straffes en 21-årig mand fra Sundby med for ulovlig våbenbesiddelse i juni i år. Det har retten i Holstebro afgjort. På hans bopæl fandt politiet et enkeltløbet haglgevær med tilhørende ammunition.

- For lovligt at besidde et enkeltløbet haglgevær kræver det, at man har jagttegn og våbentilladelse. Han havde ikke den lovlige tilladelse, og derudover fandt retten, at der var flere momenter i sagen, der gjorde, at han blev dømt for ulovlig våbenbesiddelse af særligt skærpende omstændigheder, som der var rejst tiltale for, idet han blandt andet havde skaffet våbenet ulovligt, forklarer Lasse May, anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Lasse May tilføjer, at strafferammen for ulovlig våbenbesiddelse starter ved to år ifølge straffelovens paragraf 192a.

Dømte er tidligere straffet for at ulovlig knivbesiddelse.

Den 21-årige blev dømt for i alt fem forhold. Blandt dem hæleri, idet han var i besiddelse af en række genstande, som stammede fra tyveri. Blandt genstandene var eksempelvis motorolie, rensespray til aircondition, ni par bukser, fem dynejakker, sko, knæbeskyttere og et svejseapparat til en minimum værdi af 6400 kr. Derudover blev han dømt for at have i alt tre gram hash og et gram hashmix til eget brug samt slagvåben som et baseballbat og en nunchako, et japansk slagvåben. Våben og hash har politiet konfiskeret.

Dømte forklarede i retten, at han havde fået de førnævnte genstande overdraget aftenen forinden, at politiet fandt dem på hans bopæl.

Straffens længde skyldes i overvejende grad den ulovlige besiddelse af det enkeltløbede haglgevær, forklarer anklager.

- Når straframmen starter ved to år, er der ikke så meget at diskutere. Jeg er tilfreds, for straffen er på samme niveau som i lignende sager, siger Lasse May.

Den 21-årige modtog dommen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...