Hurup

Ung mand reddet ud af brændende hus

Nytårsmorgen gik der ild i en etageejendom i Hurup. Legetøjsbutik er ødelagt

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Legetøjsbutikken Hej Sikke Leg er skadet af vand og røg, Skadeservice er i gang med at suge vand op fredag eftermiddag. Foto: Diana Holm

HURUP:- Situationen da vi kom til stedet var, at en beboer var kravlet ud af vinduet og sad på taget.

Sådan fortæller indsatsleder Thomas Brodersen, Nordjyllands Beredskab.

Klokken 4:44 nytårsmorgen blev der ringet til alarmcentralen om, at en lejlighed på 1. sal i en ejendom på Bredgade 129 i Hurup stod i flammer, og brandfolkene fra Falck-stationen i Hurup rykkede ud med assistance fra kollegerne i Thisted og Beredskabsstyrelsen Nordjylland.

En time senere blev der sendt bud efter den nye drejelige 32 meter stigevogn.

Men den unge mandlige beboer blev reddet ned fra taget ved hjælp af en almindelig stige, og brandfolkene forsøgte at bekæmpe ilden, der havde godt fat i tagetagen.

Imidlertid blev lejligheden helt raseret, og indsatsen gik hårdt ud over legetøjsforretningen Hej Sikke Leg i stueetagen.

- Som det ser ud nu og her er det umiddelbart vores vurdering, at butikken er totalskadet af vand og røg, fortæller en chokeret butiksejer, Susan Gramstrup.

Susan og Erling Gramstrup har haft legetøjsbutik siden 2005 - og siden 2011 i de nuværende lokaler.

- Det er ikke den bedste nytårsmorgen at vågne op til. Men heldigvis er der ikke kommet nogen til skade, siger Susan Gramstrup.

Vagtchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi siger, at politiets foreløbige teori er, at branden er opstået i opgangen til lejligheden - måske fordi noget fyrværkeri har antændt en stak reklamer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.