Ung mand tiltalt for grønlandsk massakre

En uhyggelig sag om tredobbelt drab og firedobbelt drabsforsøg i en grønlandsk bygd skal snart for retten.

Ung mand tiltalt for grønlandsk massakre

Anklagemyndigheden i Nuuk har tirsdag rejst tiltale mod en ung mand, som en nat i februar sidste år på bestialsk vis dræbte to uskyldige kvinder og et barn med en hammer.

Det oplyser senioranklager Helle Lykke Olsen i en pressemeddelelse:

- Jeg har efter min gennemgang af sagen fundet, at der blandt andet er grundlag for at rejse tiltale for drab på tre personer og drabsforsøg på fire personer, udtaler hun.

Den på drabstidspunktet 22-årige mand har allerede erkendt sig skyldig i den grusomme forbrydelse, som fandt sted i bygden Nutaarmiut.

Dog har han forklaret, at han husker meget lidt fra den skæbnesvangre nat, hvor han i beruset tilstand vandrede ind i bygden og dræbte to kvinder på 75 og 31 år samt en kun otteårig pige, mens de lå og sov.

Den 22-åriges blodrus ramte imidlertid også fire andre indbyggere, som alle overlevede mareridtet. To af dem slap uskadt, mens to mænd på 32 og 81 år blev kvæstet.

Senioranklageren i sagen vil på grund af forbrydelsens særligt grove karakter gå efter at få drabsmanden idømt forvaring, oplyser hun:

- Jeg kan oplyse, at anklagemyndighedens påstand under sagen vil være, at den tiltalte dømmes til forvaring på Anstalten ved Herstedvester i Danmark, siger hun og fastslår:

- Baggrunden for denne påstand er kriminalitetens grovhed og de lægelige oplysninger om tiltalte.

Forvaring sker på ubestemt tid, og det er op til retten at vurdere, om en forvaringsdømt på et tidspunkt kan løslades.

Det helt store spørgsmål i sagen er fortsat den tiltaltes motiv til at angribe de for ham ukendte ofre.

Han har dog forklaret, at han kort inden drabene blev fyret fra sit job på bygdens kommunekontor på grund af for meget fravær. Den information har politiet bidt mærke i.

Retssagen, der skal føres i Qaasuitsoq Kredsret, er endnu ikke berammet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.