Fodbold

Ung Pique udløste Keanes raseri i Uniteds omklædningsrum

Barcelonas Gerard Pique fik et voldsomt møgfald af Roy Keane, da han som ungt talent spillede i Manchester.

FC Barcelonas Gerard Pique fortæller, hvordan han led af hjemve under sine fire år i England, og hvordan  Manchester Uniteds anfører Roy Keane mistede besindelsen på grund af en mobiltelefon. Foto: Scanpix/Pau Barrena/arkiv

FC Barcelonas Gerard Pique fortæller, hvordan han led af hjemve under sine fire år i England, og hvordan Manchester Uniteds anfører Roy Keane mistede besindelsen på grund af en mobiltelefon. Foto: Scanpix/Pau Barrena/arkiv

FC Barcelonas forsvarskrumtap Gerard Pique åbner nu efter mange år op og fortæller om sin tid i den britiske storklub Manchester United.

Pique var som helt ung en del af Barcelonas ungdomsakademi, men flyttede til Manchester som 17-årig.

Over for fodboldmediet Players' Tribune fortæller spanieren blandt andet, hvordan hans fire år i England var præget af hjemve.

Derudover var den præget af hård disciplin - ikke mindst opretholdt af Roy Keane, Manchester Uniteds tidligere anfører.

En episode, hvor Piques mobiltelefon pludselig ringer i omklædningsrummet har især sat sig i hukommelsen hos den firedobbelte Champions League-vinder.

- Det blev helt stille. Lige pludselig kunne man høre en lille vibrerende lyd. Meget blødt, fortæller Gerard Pique.

- Det går op for mig, at det er min mobiltelefon. Jeg havde sat den til at vibrere, og den lå i lommen på mine bukser, der lå i en taske, som hængte lige bag ved Roys hoved, tilføjer spanieren.

Gerard Pique fortæller dernæst, hvordan Roy Keane i et raserianfald forsøgte at finde telefonens ejermand:

- Han skriger til alle: Hvem ejer den skide telefon. Stilhed. Han spørger igen. Stilhed. Han spørger en tredje gang. Hvem. Fanden. Ejer. Den. Skide. Telefon, fortæller Pique og tilføjer:

- Til sidst siger jeg som en lille dreng: "Jeg er så ked af det. Det er min".

- Roy mistede besindelsen. Han gik amok foran alle og enhver. Det var utroligt. Jeg sked næsten i bukserne. Men det var en god lærestreg, fortæller Pique om sammenstødet i omklædningsrummet.

Med spillere som Nemanja Vidic og Rio Ferdinand lykkedes det aldrig Pique at tilkæmpe sig en plads blandt Alex Fergusons foretrukne startere.

I 2008 lod manageren Pique rejse hjem til Barcelona, hvor han har spillet lige siden.

- Jeg var ærlig over for ham (Ferguson, red.). Jeg sagde: "Hør her, jeg føler, jeg har mistet din tillid. Barcelona er mit hjem, og jeg vil tilbage. Jeg håber, du vil lade mig rejse", fortæller Pique.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst