Lokalpolitik

Ung politiker vil få unge til at stemme

Simon Kollerup havde inviteret URT-frivillige til grundlovsmøde

En flok unge med tilknytning til Ungdomsrådet Thy (URT) havde i går taget imod Simon Kollerups invitation og var mødt op til grundlovsmødet i Christiansgave. Her Mads Hove, Jakob Lundby, Mikkel Vinther og Kristian Huss. Foto: Peter Mørk

En flok unge med tilknytning til Ungdomsrådet Thy (URT) havde i går taget imod Simon Kollerups invitation og var mødt op til grundlovsmødet i Christiansgave. Her Mads Hove, Jakob Lundby, Mikkel Vinther og Kristian Huss. Foto: Peter Mørk

THISTED:”Hej i URT! Jeg vil i morgen i min grundlovstale i Christiansgave rose jeres arbejde. Så kig eventuelt forbi. Mange hilsener Simon.”

Sådan lød det i en opfordring, som folketingsmedlem Simon Kollerup havde lagt ind på Ungdomsrådet Thys side på facebook tirsdag aften. Det var der mange, der syntes godt om, og nogle tog imod invitationen og dukkede op til grundlovsmødet i Christiansgave, som var arrangeret af LO Thy-Mors og Socialdemokraterne Thisted-kredsen.

I sin besked til URT på facebook havde Simon Kollerup også skrevet: ”Jeg vil gerne rose jer for det store stykke arbejde, I gør for ungdommen i vores kommune og lokalområde. Jeg vil som Socialdemokraternes kommunalordfører fremhæve jeres indsats med at få flere unge til at stemme.”

Netop de unges lave valgdeltagelse ved kommunalvalg er et tema, som URT har besluttet at sætte meget fokus på, og som Simon Kollerup også gjorde til et af hovedtemaerne i sin grundlovstale.

- Ved sidste kommunalvalg var det under halvdelen af de unge i 19-29 års alderen, der stemte, og en spørgeundersøgelse viser, at det er under hver tredje af de 17 til 24-årige, der siger, at de er helt sikre på, at de vil stemme ved kommunalvalget til november. Det er et problem, fastslog Simon Kollerup i sin tale.

Han mener, at vigtigheden af at få unge til stemmeboksene også understreges af, at det har vist sig, at har man først stemt én gang som ung, så bliver man ved resten af livet.

Stor vilje til at gøre noget

Blandt de unge fra URT, som havde valgt at troppe op i Christiansgave i går, var der stor vilje til at gøre en indsats for at få deres jævnaldrende til at interessere sig for kommunalvalget.

- Det kribler nærmest i mig for at komme i gang, fastslog Kristian Huss.

- Men der er jo desværre ingen unge, man kan stemme på. Jeg tror, at den yngste er 42, tilføjede Jakob Lundby og fortsatte:

- Derfor håber vi, at vi kan lokke Simon ud på nogle skoler. Det ville være perfekt, for han har helt sikkert en anden appeal end de gamle nisser.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.