Udland

Ung tysk turist skudt ned i slumkvarter i Rio

Endnu et angreb på en turist øger bekymringerne for Rios evne til at kontrollere sine mange kriminelle.

Ung tysk turist skudt ned i slumkvarter i Rio

En tysk turist er indlagt i kritisk tilstand, efter at han fredag blev skudt i maven under et besøg i en af Brasiliens største slumkvarterer.

Den 25-årige tyske mand blev ramt af af skud i en gyde i den fattigste del af slumkvarteret Rocinha, oplyser politiet i Rio. En lokal beboer sørgede for, at den sårede mand blev bragt på et hospital.

Episoden er den seneste i en ny bølge af angreb og overfald på turister i Rio de Janeiro. Mest omtalt er kidnapningen og voldtægten af en ung amerikansk kvinde for nylig.

Volden skaber debat, få uger før Rio er vært for en opvarmningsturnering til VM i fodbold næste år, om millionbyens evne til at kontrollere de kriminelle og sikre de tusindvis af besøgendes sikkerhed.

Efter næste års store fodboldbegivenhed er Rio de Janeiro i 2016 vært for OL.

I juli ventes hundredtusindvis at besøge byen for at opleve pave Frans under sit første besøg i udlandet som leder af den katolske kirke.

Myndighederne forsøger at bekæmpe volden i Rios mange slumområder ved at sætte militær og politi ind mod de narkobander, som i mange tilfælde reelt kontrollerer kvartererne.

Rocinha-slummen, hvor den tyske turist blev skudt, blev "pacificeret", som myndighederne kalder det, i november 2011 og tiltrækker nu mange turister, der oplever skyggesiden af det brasilianske samfund på guidede ture.

Tyskeren blev skudt i en del af slumområdet, som styres af narkohandlere, og hvor turister normalt ikke færdes, oplyser politiet.

En ven, som var sammen med den sårede mand, fortæller, at de to i en gyde blev overrasket af en bevæbnet mand, som skød efter dem, da de forsøgte at løbe fra stedet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.