Ung voldtægtstiltalt brød sammen i retten

En 17-årig tiltalt for grove sexoverfald i Gullestrup og Herning kunne ikke svare på flere spørgsmål i retten.

Ung voldtægtstiltalt brød sammen i retten

Den kun 17-årige mand, der står tiltalt for voldtægt af en 10-årig pige i Gullestrup ved Herning, brød grædende sammen, da sagen torsdag blev indledt ved Retten i Herning.

Det skete, da anklageren, statsadvokatfuldmægtig Jacob Balsgaard, bad ham uddybe, hvordan han have løftet den kun 10-årige pige op for at trænge ind i hende.

Han kunne ikke svare, og efterfølgende kunne han ikke svare på flere spørgsmål.

Forinden havde han dog godkendt den forklaring, som han afgav i et forhør i december 2011. Her fortalte han i detaljer om, hvordan han i november opsøgte to småpiger, der legede på en legeplads i Lyngens Kvarter i Gullestrup.'

Han tog fat i begge piger og ville trække dem ind i skoven. Den ene pige rev sig løs og løb hjem.

Den anden pige blev trukket cirka 250 meter væk, hvor den dengang kun 16-årige unge somalier forsøgte at voldtage hende flere gange.

Først tvang han hende til at klæde sig nøgen, og han trak sine egne bukser og underbukser ned, hvorefter han løftede pigen op. Han kunne imidlertid ikke få rejsning og tvang i stedet pigen til oralsex.

På et tidspunkt følte han sig overvåget fra den nærliggende vej og trak pigen yderligere 150 meter ind i skoven, hvor han igen tvang hende til sex.

Ifølge anklageskriftet er han tiltalt for fuldbyrdet voldtægt, men det nægter han.

Han er også tiltalt for et andet voldtægtsforsøg, begået en måned tidligere på Torvet i Herning.

Her skal han have forsøgt at voldtage en 17-årig pige. Han forklarer, at han mødte pigen på værtshus, og at det var hende, der ville have samleje.

Den 17-åriges forsvarer prøvede ved indledningen af sagen at få den afviklet for fuldstændigt lukkede døre. Det afviste dommeren imidlertid. Kun de tre piger afhøres i retten for lukkede døre.

Der ventes dom fredag.

/ritzau/