Udland

Ungarn bygger 41 kilometer hegn langs grænsen til Kroatien

Premierminister Viktor Orbán siger, at hegn på grænsen til Kroatien skal stoppe migranter og flygtninge.

Den ungarske premierminister, Viktor Orbán, siger til den statslige radio i Budapest, at Ungarn er begyndt at bygge et hegn på grænsen til Kroatien for at stoppe tilstrømningen af migranter og flygtninge.

Orban siger, at Ungarn fuldt og helt overholder Genèvekonventionen og alle andre internationale regler i behandlingen af flygtninge.

- Der er sendt hundredvis af soldater og politifolk til grænsen, siger Orban.

Den ungarske premierminister siger, at et foreløbigt hegn vil blive rejst i lyntempo på en 41 kilometer lang strækning ved grænsen, hvor de to lande ikke er adskilt af en flod. Dette hegn vil blive bygget færdigt i løbet af fredagen, hedder det.

- Vi må implementere det samme her som ved den ungarsk-serbiske grænse, siger Orban, der tilføjer, at 600 soldater har været i gang med det nye hegn, og at andre 500 vil blive sat på opgaven fredag, mens yderligere 500 vil blive indsat i weekenden.

Orbán har tidligere gjort det klart, at hans land ville bygge et hegn på særlige steder på den kroatiske grænse. Hans regering har også har planer om at bygge hegn ved grænsen til Rumænien.

Krisen med de mange tusinder af migranter og flygtninge, der kommer fra Tyrkiet til Grækenland, hvorefter de sætter kursen videre mod Nordeuropa, har allerede fået Ungarn til at bygge hegn langs den 175 kilometer lange grænse til Serbien.

Talsmænd for FN kritiserede torsdag Ungarn for at have anvendt tåregas og vandkanoner ved grænsen for at stoppe tilstrømningen af migranter og flygtninge.

- Jeg er rystet over de afstumpede og i nogle tilfælde ulovlige handlinger fra de ungarske myndigheder i de seneste dage, som omfatter afvist indrejse, anholdelser, vilkårlige afvisninger og overdreven magtanvendelse mod migranter og flygtninge, sagde FN's højkommissær for menneskerettigheder, Zeid Ra'ad Al-Hussein.

Over en halv million flygtninge og migranter er kommet til Europa i 2015.

ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.