Ungarn lukker banegård for migranter

Ungarns premierminister vil diskutere migrantkrisen med Juncker og Tusk

Foto: Attila Kisbenedek, AFP Photo
Ungarn 1. september 2015 16:36

UNGARN: Ungarn har lukket en central banegård i Budapest, der er fyldt af migranter.

I en periode tirsdag formiddag blev banegården helt lukket, så ingen tog kørte til eller fra stationen. Den blev senere genåbnet, men uden at migranter fik adgang til bygningen.

- Alle har fået besked på at forlade banegården, hvor hundredvis af migranter forsøgte at komme på tog til Østrig eller Tyskland, skriver AFP’s reporter på stedet, efter at omkring 500 migranter - mænd, kvinder og børn - havde forsøgt at komme op i et tog til Wien.

Rekordantal

Beslutningen om at lukke banegården for migranter blev truffet kun 24 timer efter, at migranter, som havde ventet i interimistiske flygtningelejre i dagevis, mandag fik lov til at tage tog mod Østrig og Tyskland.

Politiet i Østrig siger, at der mandag ankom et rekordstort antal på 3650 til Wien.

Nogle migranter begyndte at skrige, da hundredvis af politifolk og specialudrustede uropolitibetjente flyttede folkemængden ud af banegården i Budapest tirsdag. Men ingen gjorde modstand, og det kom ikke til voldelige sammenstød.

Blokerede hovedindgang

Adskillige hundreder gik uden for banegården, hvorfra alle tog til Østrig og Tyskland afgår. Politiet blokerede banegårdens hovedindgang.

Alene i august kom 50.000 migranter fra især Syrien, Irak og Afghanistan til EU-landet Ungarn. De fleste af migranterne er stærkt opsatte på at komme videre til Tyskland.

Ungarn bad mandag Tyskland om at tydeliggøre den juridiske situation omkring illegale migranters rejser i EU.

En bølge af håb

Talsmanden for den ungarske regering, Andras Giro-Szasz, sagde, at Tyskland har tolket reglerne mere lempeligt i forbindelse med flygtninge, der kommer fra Syrien, hvilket har skabt en ”bølge af håb” blandt migranterne.

Den ungarske premierminister, Viktor Orbán, haster torsdag til Bruxelles, hvor han skal diskutere migrantkrisen med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, EU-præsident Donald Tusk og EU-Parlamentets formand, Martin Schultz.

Fredag holder Ungarn, Polen, Slovakiet og Tjekkiet - de såkaldte Visegrad-lande - et ekstraordinært topmøde i Prag om den optrappede krise.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...