Ungdomsparti sår tvivl om støtte til Alternativet under krise

Fire folketingsmedlemmer herunder partistifter Uffe Elbæk forlader Alternativet, som dog består.

KØBENHAVN:Alternativets ungdomsparti tager skarpt afstand fra sit eget moderparti mandag, hvor partiet er i en krise, der er så stor, at det truer Alternativets eksistens.

Tre folketingsmedlemmer og partistifter Uffe Elbæk har mandag forladt partiet på grund af et opgør med leder Josephine Fock.

Ungdomspartiet har svært ved at genkende partiet og vil trække sine medlemmer ud af partiets hovedbestyrelse og beslutningsorgan "på ubestemt tid".

- Dette skal ses som et modsvar til den seneste tids sager og håndtering fra diverse ledelsesrum i Alternativet. Vi har svært ved at genkende partiet og de værdier, vi sammen står på, lyder det i en pressemeddelelse.

Flere medlemmer af hovedbestyrelsen har også meldt sig ud. Af politiske profiler er kun Josephine Fock og Torsten Gejl tilbage.

Han er det eneste medlem af folketingsgruppen. De vil sammen videreføre partiet, der også har en snes byråds- og regionrådsmedlemmer.

De fire medlemmer, der forlader partiet, bliver løsgængere. De svarer ikke på, om de vil stifte et nyt parti sammen.

Josephine Fock blev 1. februar valgt som leder af partiet af baglandet, men folketingsgruppen havde ikke tillid til hende.

For nogle uger siden beskyldte anonyme kilder i dagbladet Information Fock for at overfuse og ruske i ansatte, da hun sad i Folketinget under Uffe Elbæks ledelse.

Med artiklen brød krisen i Alternativet ud i fuld flor, og efter flere møder erklærede hovedbestyrelsen støtte til Fock.

Det fik de fire folketingsmedlemmer til at forlade partiet. Pressechefen og flere medlemmer af hovedbestyrelsen har også forladt partiet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.