Ungdomspolitikere kalder til mindestund for ofre i Belgien

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, og Belgiens ambassadør taler ved mindehøjtidelighed i København.

Blomster ved Belgiens ambassade, Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Blomster ved Belgiens ambassade, Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

De ungdomspolitiske partier i Danmark er gået sammen om at arrangere en mindehøjtidelighed for ofrene for selvmordsbomberne i den belgiske hovedstad Bruxelles.

Torsdag klokken 17.30 samles unge politisk aktive - og alle andre er velkomne - foran den belgiske ambassade i København, oplyser de i en pressemeddelelse og på Facebook.

- Vi vil gerne sende et signal om, at vi på tværs af politiske skel står sammen om de frihedsværdier, vi har i Europa, og som gør Europa så stærkt, siger Andreas Weidinger, der er landsformand for Konservativ Ungdom.

- Vi vil fortælle de feje terrorister, at vi ikke vil lade vores hverdag styre af deres angreb mod Bruxelles. Vi mødes på et offentligt sted for at vise, at vi ikke vil lade vores frihed knægte, siger han.

- Vi mødes ikke i had. Vi mødes i kærlighed til vores fælles værdier, lyder det fra Radikal Ungdoms landsformand, Victor Boysen.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), og Belgiens ambassadør, Pol De Wiitte, vil tale ved arrangementet.

Arrangørerne tæller Konservativ Ungdom, Liberal Alliance Ungdom, Radikal Ungdom, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Alternativets ungenetværk, Socialistisk Folkepartis Ungdom, Venstres Ungdom, Europæisk Ungdom og Dansk Folkepartis Ungdom.

Selvmordsangrebene i Bruxelles fandt sted tirsdag, og de har kostet mindst 31 livet, mens antallet af sårede er opgjort til 300.

Det står klart, at de mænd, der udførte angrebene i henholdsvis lufthavnen Zaventem og på metrostationen Maelbeek, har forbindelse til dem, der stod bag skudangreb og selvmordsbomber i Paris i november, hvor 130 mennesker mistede livet.

Islamisk Stat tog skylden for massakren dengang og har også taget skylden for blodbadet i Bruxelles.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.