Dronninglund

Unge bag gudstjenester

Unge laver en gudstjeneste - for unge

Ann Sofi Lægsgaard Andersen - bistår de unge.

Ann Sofi Lægsgaard Andersen - bistår de unge.

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Hvordan skal den fremtidige gudstjeneste tilrettelægges med indhold og form, så den giver ”ungdomsmening”?

Det spørgsmål har kirkerne i Brønderslev Provsti vedtaget at arbejde tæt sammen om, og det betyder, at de unge, der netop er blevet konfirmeret, i løbet af efteråret indbydes tre fredage på Dronninglund Efterskole til at være med til ikke bare at tilrettelægge en gudstjeneste for unge, men også selv at være aktive deltagere.

Deltagerne vil de tre fredage få hjælp til at tage udfordringen op af en lang række instruktører inden for sang, musik og drama, så de i fællesskab kan tilrettelægge en gudstjeneste, der helt er deres egen. Desuden deltager også sognepræst Ann Sofi Lægsgaard Andersen, Jerslev, der også er præst ved Mylund kirke, hvor den ene af to planlagte ungdomsgudstjenester holdes søndag 24. november. Den anden holdes samme dag på Dronninglund Efterskole.

Sidste år blev lignende gudstjenester gennemført med over 400 deltagere, og som et synligt resultat af, at provstiets kirker tidligere har vedtaget at arbejde tæt sammen for at få mere kirke for pengene, skal samarbejdet omkring ungdomsgudstjenester nu formaliseres, så det bliver en fast arbejdsform fremover. Det er således også vedtaget, at der arrangeres fælles kørsel for de nye konfirmander og andre unge, der vil være med, og dermed opleve unges bud på en gudstjeneste.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.