Thisted

Unge beklager uro på legeplads

Unge beklager, at de har skræmt børnefamilier væk, men forventer ikke, at de stopper med at drikke og ryge på legepladsen i Christiansgave

16-årige Nicklas Østergaard Hansen har valgt at stå frem for at få startet en dialog om et nyt sted til de unge i Thisted. Foto: Peter Mørk

16-årige Nicklas Østergaard Hansen har valgt at stå frem for at få startet en dialog om et nyt sted til de unge i Thisted. Foto: Peter Mørk

THISTED:Nicklas Østergaard Hansen kunne godt se, at det var forkert, da han på Facebook kunne læse et opslag om, hvordan han og hans venner skræmte børnefamilier væk fra legepladsen I Christiansgave.

For som Thisted Dagblad kunne berette om i går, oplever flere forældre i Thy problemer med unge, der drikker og ryger på offentlige steder, hvor der er børn. Især i Christiansgave melder forældre om, at de unge efterlader cigaretskodder og glasskår fra knuste flasker på børnenes legeplads.

- Det er et hyggeligt sted, hvor vi kan sidde, og hvor der er siddeplads til os alle sammen. Men jeg kan da godt se, at det ikke er skide smart at drikke og ryge og give de mindre børn et indtryk af alkohol, og det er vi også kede af, siger den 16-årige fra Hundborg.

Vil fortsat være på legeplads

Nicklas Østergaard Hansen fortæller, at han sammen med op til 19 andre unge fra hele Thy mødes for at drikke og ryge tre til fire dage om ugen i sommerferien. Uden for ferieperioden er det oftest kun en enkelt gang om ugen. Men selvom han beklager de unges opførsel på legepladsen, skal man ikke forvente, at de unge stopper med at bruge legepladsen lige med det samme.

- Lige nu er vi på Vildsund Marked, men efter det bliver det nok legepladsen igen. Det er det eneste sted, hvor der er bænke nok, og hvor vi kan sidde i læ, når det regner. Men jeg vil da håbe, at man kunne finde et andet sted, hvor vi kan sidde mange mennesker og hygge os, og hvor der ikke er små børn, og derfor vil vi også gerne i dialog med forældrene, siger han.

Politiker vil se på problem

Hvis der skal komme flere udendørs arealer skal det igennem kommunens teknisk udvalg, og her er næstformand Esben Oddershede (V) lydhør overfor de unges ønsker.

- Det er et rigtigt dårligt sted at vælge at drikke og ryge, så jeg synes da helt klart, at der må kunne findes et andet sted til de unge, siger han.

Derfor vil han tage sagen op på næste møde i Klima-, Miljø- og Teknikudvalget.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst