Unge bruger formuer på polterabend

Der ryger rask væk 1000 kroner pr person ved festerne før bryllupperne

Unge danskere er villige til at bruge enorme summer på polterabends.  Foto: Martin Damgård

Unge danskere er villige til at bruge enorme summer på polterabends. Foto: Martin Damgård

NORDJYLLAND:Faldskærmsudspring, gokart, lerdueskydning, en tur i well-ness-center, mad og alkohol til hele dagen og måske lige en stripper til om aftenen.

En polterabend kan hurtig blive dyr, og det lader til, at danskerne har affundet sig med det. Mere end hver tredje dansker i alderen 18-39 år, der typisk deltager i polterabend, lægger nemlig gerne op til 1.000 kroner for en polterabend.
Det viser en ny undersøgelse lavet af YouGov for MetroXpress.
Her svarer omkring 40 procent af de 18-39-årige, at de maksimalt vil bruge 501-1.000 kroner. Samtidig svarer 34 procent, at de vil bruge over 1.001 kroner - nogle helt op over 3.000 kroner.

Sindssygt mange penge

- Det er rigtig mange penge, og det kommer bag på mig, siger forbrugerøkonom hos Nordea Ann Lehmann Erichsen.

- Det her er jo kun begyndelsen på en endeløs række af udgifter, for dernæst kommer et bryllup, hvor man skal have tøj, sat hår og købe gaver, tilføjer hun.
Også livsstilsekspert Anne Glad er chokeret over de mange penge, vi vil give for en polterabend.
- Det lyder som sindssygt mange penge, det er helt vildt at hive dem ud af et almindeligt familiebudget, og det kan godt vælte en ung families økonomi, når de også skal til bryllupsfest bagefter, siger hun til metroXpress.

Låne penge

Ann Lehmann Erichsen kan godt være bekymret for, om folk får sagt fra på de dyre polterabender. For et år siden lavede Nordea nemlig en undersøgelse, der viste, hvad folk gjorde, hvis de ikke havde råd til gaver.

- Man kan godt trække en parallel fra gaverne til polterabender, og her viste det sig, at hver fjerde ville låne penge, hvis de ikke havde råd. Kun omkring hver 10. ville melde afbud, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk