Unge bruger mindre tid foran fjernsynet

De 15 til 24 åriges tidsforbrug foran tv'et faldt med 10 procent fra 2011 til 2012

Foto: Torben Hansen ¬ Fladskærm

Foto: Torben Hansen ¬ Fladskærm

DANMARK:Det netop afsluttede år var et stort sportsår med både OL og fodbold-EM, ligesom året bød på store underholdningsshows. Alligevel faldt danskernes lyst til at se tv. Det viser en status over tv-året 2012, som DR Medieforskning har lavet.

Hver dansker brugte i gennemsnit 3 timer og 15 minutter foran fjernsynet om dagen, og det er andet år i træk, at tv-forbruget falder. Særligt de unge tilbragte færre timer foran fjernsynet end i 2011.

- Tallet kan lyde voldsomt, men det er dog også i den aldersgruppe, at stigningen i tidsforbruget har været størst de senere år, siger medieforsker Signe Villumsen fra DR Medieforskning.

- Fra 2007 til 2010 steg de 15-24-åriges tv-forbrug i gennemsnit med 16 procent om året mod en generel stigning på 11 procent i hele befolkningen. Så der er snarere tale om et mindre dyk end et dramatisk fald.

De ældre ser mere

De midaldrende har kun skruet en anelse ned for tv-forbruget, mens de ældste så lidt mere tv i 2012 end i 2011.

82 procent af danskernes tid foran skærmen blev brugt i selskab med de store danske kanaludbydere, DR, TV 2, TV3 og SBS.

2012 blev første år siden 2003, at det lykkedes DR1 at få flere seere.

- Hovedforklaringen skal især findes i et stærkt efterår, hvor flytningen af TV-Avisen fra klokken 21.00 til 21.30 gav nye muligheder for DR1.

- Ommøbleringen gav TV-Avisen lidt flere seere, men det forærede samtidig DR1 en længere primetime, siger Signe Villumsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.