EMNER

Unge får nyt mødested

Claude Munyamanzi står bag den nystiftede forening Multikulturel Ungdom

Claude Munyamanzi er valgt som den første formand for Mellemkulturel Ungdom. Arkivfoto: Claus Søndberg

Claude Munyamanzi er valgt som den første formand for Mellemkulturel Ungdom. Arkivfoto: Claus Søndberg

SKAGEN:Unge af dansk eller anden herkomst i Frederikshavn Kommune har fået et nyt forum, hvor de kan mødes og lære hinanden at kende - og hvor de kan udveksle erfaringer og i det hele taget have socialt samvær.

Det er den nystiftede forening Multikulturel Ungdom, som blandt andre Claude Munyamanzi fra Skagen har været initiativtager til.
Baggrunden var, at han syntes, der manglede et forum hvor især nyankomne unge fra andre lande kunne møde både unge danskere og unge fra andre lande, som har været i Danmark i nogen tid, og som derfor kan hjælpe dem med en masse praktiske ting og med hurtigere at blive integreret i det danske samfund.
- Men Multikulturel Ungdoms er jo også et tilbud til unge danskere om at møde unge, som kommer til landet fra andre lande, siger Claude Munyamanzi.
På den stiftende generalforsamling, som blev holdt i Maskinhallen i Frederikshavn, blev Claude Munyamanzi valgt som foreningens første formand. Som sekretær valgtes Safa Muhammed, som også bor i Skagen, og som sekretær valgtes Lisa K. Larsen, som bor i Frederikshavn.
Medlemmerne af den nye forening er primært unge, som går i skole, og da det er eksamenstid, har der ikke været tid til at arbejde videre med aktiviteter i foreningens regi.
Derfor håber Claude Munyamanzi, at der i løbet af sommeren kan arrangeres en weekend-lejr hvor medlemmerne dels kan lære hinanden bedre at kende og dels være med til at forme et program for foreningens aktiviteter.
- Mulighederne er mange, og jeg kan forestille mig, at der bliver både sportslige aktiviteter og for eksempel musikalske arrangementer, hvor medlemmerne kan præsentere hinanden for musik fra det land, de kommer fra.
- Man kunne også forestille sig at flere mødes til hyggeaftener, hvor man indleder med et middag bestående af typiske retter fra de lande, deltagerne kommer fra, siger Claude Munyamanzi.
Foreningen har nu en lille snes medlemmer, og unge, som gerne vil være medlem, kan kontakte Claude Munyamanzi, som bor Rimmervej 23 i Skagen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.