Unge fester igennem til fed musik

Over 400 mennesker oplevede fredag og lørdag Alive Festival i Plantagehuset, der på andendagen tegnede til at blive en ubetinget succes.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

stemningen var supergod, da flere hundrede unge mennesker mødtes fredag aften for at feste og høre musik ved Plantagehuset.

- Jeg synes, det er skidesjovt at være her, og jeg håber, de har mod på at arrangere det igen næste år. Det er virkelig en god idé. Sådan lyder det fra 17-årige Anne Himmelstrup, en af de mange begejstrede deltagere i Alive Festivalen i Plantagehuset. Alive Festival er en nyskabelse i musiklivet i Thy. I løbet af to dage indtager ikke mindre end 24 bands de to scener i og ved medborgerhuset Plantagehuset i Thisted. - Det her er en lille intim festival, hvor man kommer tæt på kunstnerne. Den er skræddersyet til det her sted. Når der er 4-500 mennesker, så koger det, og der bliver en god intens stemning, lyder det fra Mads Dahl. Det er ham, der har fået ideen til Alive Festival, og i løbet af det seneste år har han så fundet en række folk, der "var klar på den" og sagde: "det skal vi da lave". Med ved selve afviklingen af festivalen har han omkring 50 frivillige - heraf tyve, der er kommet i en bus fra København sammen med andre musikelskere. Festivalprogrammet kendetegnes ved et indhold af musik, der "rører sig lige nu", og der er en god blanding af genrer - fra hip-hop til punk, rap og disco-house. Bandet WhoMadeWho, der gik på scenen efter midnat fredag aften, fik salen til at koge. - Det endte med den vildeste fest. De inviterede folk op på scenen, og der var simpelthen gang i den. Det er nok den fedeste koncert, der har været i Thisted, siger Mads Dahl. Han er "lidt" træt efter en kort nat i en sovepose på scenen i gården, hvor han sov for at holde vagt ved lydudstyret. - Men det går godt, og så skal man ikke klage. Over hele linjen har det kørt rigtig dejligt - med en supergod stemning, og musikerne har været rigtig glade, pointerer han. Læs hele artiklen i Thisted Dagblad søndag