Unge fik muskelmad

Landsdelens gymnaster gav opvisning - og udfordrede smagsløgene med sundt guf.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Duft og smag – gymnasterne fik lørdag udfordret smagsløgene. Og de grønne snacks fik en blandet modtagelseFoto: Kurt Bering

Der stod ikke alene musik og bevægelse på programmet, da 130 DGI-gymnaster lørdag var samlet til landsdelsstævne på Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev. Smagsløgene blev også udfordret. Ærte-, rødbede- og pastinakpure, bladselleri, rabarber, nødder og smoothie stod på menukortet i en af tre workshops, som gymnasterne deltog i efter veloverstået opvisning. Mette W. Iermiin fra Økologisk Landsforening stod i spidsen for bespisningen sekunderet af frivillige hjælpere fra gymnastikforeningen. - Spis grønt og økologisk, var hendes budskab til de unge. Og så fik de ellers lov til at smage på de grønne snacks. - Det er sprængfyldt med energi. Det er små vitaminbomber fyldt med mineraler og fibre - det er hurtigt og godt omsætteligt mad, når man skal ind og dyrke sport, fortæller Mette W. Iermiin, og tilføjer, at hun vil præsentere de unge for et alternativ til den friturestegte fritter og chokoladebaren. Holdleder i Brønderslev Gymnastikforening Hans Henrik Thomsen havde foranlediget workshoppen - for at vise de unge, at maden skal spille med musklerne, hvis den skal tilføre energi på gymnastikgulvet. - Jeg har jo set børn gå sukkerkolde. Og ideen med det her er, at de unge mennesker skal gå op i deres cafeteria og sige, at de gerne vil have andre muligheder end fritterne, siger han.