Unge gambler med økonomien

En tredjedel af alle unge mellem 21 og 24 år vælger indboforsikringen fra, og det kan få uoverskuelige konsekvenser

En stor gruppe unge vælger indboforsikringen fra, og det kan komme til at koste kassen. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

En stor gruppe unge vælger indboforsikringen fra, og det kan komme til at koste kassen. Arkivfoto: Grete Dahl Grete Dahl

HELE LANDET: Det kan få vidtrækkende konsekvenser, hvis man vælger indboforsikringen fra, men én ud af tre unge mellem 21 og 24 år gør det alligevel. Det viser en undersøgelse fra Forsikring og Pension, skriver taenk.dk.

Det er dog ikke risikoen for at miste personlige ejendele, der er mest alarmerende.
- Det største problem er, at de også mangler en ansvarsforsikring, når de vælger indboforsikringen fra. En ting er, at man får stjålet en cykel eller noget tøj. Men hvis man kommer til at lave en skade på andre, kan det blive meget, meget dyrt, siger Riccardo Krogh Pescatori, der er konsulent i Forsikringsoplysningen.

Flere års SU

Værst står det til på landets kollegier. Hele 60 procent af beboerne har ikke tegnet en forsikring, det viser analysen fra Forsikring og Pension.

Taenk.dk skriver endvidere, at gennemsnitserstatningen hos Topdanmark sidste år lå på 4.523 kroner pr. skade, men at der er eksempler på skadesudbetalinger mellem 100 kroner og flere millioner kroner.
- Hvis du fx kører en fodgænger ned med din cykel, og vedkommende får en skade, der kræver behandling eller i værste fald giver varige mén, så kan erstatningen komme til at koste, hvad der svarer til rigtig mange års SU. Så den umiddelbare besparelse ved at være uforsikret svarer til at gamble med økonomien. Mit råd vil altid være: Køb en indboforsikring, og undvær den ekstra kasse øl om måneden, siger Riccardo Krogh Pescatori.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden