Unge handler ulovlige våben på Facebook

Våben til salg på danske Facebook-grupper kan bruges til terror, advarer ekspert

På to danske Facebook-sider kan man købe våben. Arkivfoto <i>Scanpix Denmark</i>

På to danske Facebook-sider kan man købe våben. Arkivfoto Scanpix Denmark

DANMARK:På minimum to danske Facebook-grupper foregår der åbenlys handel med ulovlige våben.

Den ene gruppe har mere end 1.000 medlemmer, primært unge mænd, og forhandler forskellige stik- og slagvåben, peberspray, strømpistoler. Flere spørger til muligheden om at købe skydevåben. Det skriver metroxpress.

Ifølge tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen kan våbnene bruges til terror:

- Siden knivmordet på Theo Van Gogh i Holland og senest i Paris har vi set terrorangreb med lettilgængelige håndvåben. Derfor kan disse våben, I fortæller om, sagtens bruges til terroraktioner. Man skal dog samtidig være opmærksom på, at våbensalg ikke er ensbetydende med risikoen for terror. Våben kan bruges til alle mulige former for kriminalitet, siger han til metroxpress.

PET holder øje

PET vil ikke kommentere, om man har et særligt fokus på de våbengrupper, som her beskrives. PET fortæller blot, at man holder et vågent øje med sociale medier i forbindelse med radikalisering.

Heller ikke hos flere danske politiinstanser, som metroxpress gentagne gange har rettet henvendelse til, har det været muligt at få svar på, om ordensmagten kender til grupperne.

Det håber retsordfører Trine Bramsen (S) dog, at de gør:

- Når der foregår noget ulovligt som det her, skal det anmeldes og efterforskes. Jeg har derfor en klar forventning om, at politiet ser på det med stor alvor og bruger de fornødne efterforskningsressourcer på det, siger hun og understreger, at der må kigges på lovgivningen i forbindelse med denne type handel og kommunikation på Facebook, hvis det viser sig, at der er nogle huller i forhold til retsforfølgelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden