Aalborg

Unge har det ikke godt

Pil peger på politikeres reformer, når ansvar skal placeres

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

AALBORG:Stigende mistrivsel blandt børn og unge mennesker kan kædes sammen med strømmen af reformer og pres i skole- og uddannelsessystemet. Det viser et nyt forskningsprojekt fra Aalborg Universitet.

- Presset på de unge er blevet markant større og deres præstationer tilsvarende vigtigere, siger socialforsker post doc. Iben Nørup fra Aalborg Universitet.

Hun har lavet projektet sammen med sundheds- forsker adjunkt Betina Jacobsen. Hun mener, at der skal politisk handling til.

- Jeg er med på, at man nok ikke i ét hug ruller en masse reformer tilbage, men man bliver nødt til at kigge på strukturen, for det er den, der stresser de unge, siger Betina Jacobsen.

Den seneste måling fra Sundhedsstyrelsen viser alarmerende tal. Op mod 40 procent af unge kvinder mellem 16 og 24 år har et højt stressniveau, og 24 procent af de unge kvinder har et "dårligt mentalt helbred". 24-årige Sarah Beckwith fra Aalborg brød sammen på den sidste del af sin uddannelse.

- Jeg oplevede det som et pres, at hvis jeg dumpede, så kom jeg bagud på studiet - men jeg følte også, at jeg kom bagud i forhold til, hvad samfundet ønskede af mig, siger hun.

NORDJYSKE Stiftstidende sætter søndag fokus på de unges mistrivsel.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst