Unge hjemløse bor i hytter

Der er stadig stor mangel på ungdomsboliger, så flere hundrede bor i hytter

Camilla Pehrson Frederiksen
De unge, der benytter sig af kommunens tag-over-hovedet-garantien betaler 82 kr. i døgnet for at bo i hytten svarende til en månedlig husleje på 2542 kr. Arkivfoto: Grete Dahl
31. august 2015 21:32 - Opdateret 31. august 2015 21:53

AALBORG: ”Der er ingen boliger,” lød svaret til de hundredvis af unge, der mandag ringede til AKU-Aalborg i et sidste forsøg på at få en ungdomsbolig til studiestart.

Ventelisten er længere end den har været end de sidste år. De sidste to år stod nye boligbyggerier med henholdsvis 500 og 700 nye lejligheder nemlig indflytningsklar til studiestart, imod de 30, der er klar i år. Derfor er der nu ekstra fyldt op på Aalborg Hytteø, som er det sted, de unge, som ikke har nogen bolig, bliver indlogeret i henhold til kommunens Tag-over-hovedet-garanti.

19 ekstra containere

Sidste mandag lejede Aalborg Hytteø 19 beboelsescontainere, fordi de kunne se på online-booking-systemet, at der var ekstra stor efterspørgsel på midlertidigt tag over hovedet.

- Vi har et par hundrede boende, og vi er blevet nødt til at lave nogle midlertidige løsninger for at have plads til alle, siger direktør ved Aalborg Hytteø, Bo Blach.

Han regner med, at de unge hurtigt får fast tag over hovedet.

- Langt de fleste er ude igen til 1. oktober. Sådan plejer det i hvert fald at være, siger direktøren.

Altid flaskehalse

Det regner forretningsfører ved AKU-Aalborg også med.

- Der er altid flaskehals ved studiestart, og hvis der ikke var det, så ville det betyde, at vi har for mange ungdomsboliger. Og det har vi altså ikke, siger Eigil Johansen, der pointerer at de 5300 unge, der står på venteligste ikke alle er i akut bolignød.

- Allerede om en måned er der mange, der har fået lejligheder, siger han.

Til december står der 300 nybyggede ungdomsboliger klar i centrum og på havnefronten, og inden udgangen af 2018 vil der være 9000 ungdomsboliger mod de 6330 kollegieværelser og lejligheder, der er i dag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...