Unge i flok begår mere vold

Andelen af voldstilfælde, hvor der er to eller flere gerningsmænd er steget, viser nye tal.

Unge i flok begår mere vold

I forrige uge blev to fuldstændigt tilfældige borgere slået ned i overfald, hvor det var grupper af unge, der stod bag overfaldene.

Og gruppevold er en form for vold, der breder sig hastigt, viser en ny opgørelse fra Justitsministeriet.

I 2005 var det 32 procent af alle anmeldelser af vold, hvor der var to eller flere gerningsmænd, mens andelen i 2011 var steget til 46 procent, skriver Jyllands-Posten.

- Der er klare tegn på, at gruppevold er blevet mere hyppig, siger forskningschef i Justitsministeriets forskningskontor Britta Kyvsgaard til Jyllands-Posten.

- Vi har ikke forsket i årsagerne, men det er en skræmmende udvikling. For det kan betyde, at gerningsmændene, når de går sammen i en gruppe, kan hidse hinanden op, overskride deres egne grænser og finde på at gøre noget, som de aldrig ville gøre hver for sig.

- Det er tragisk, ikke mindst når det går ud over ud over en fuldstændig fremmed person, der ikke engang har provokeret eller gjort noget forkert, lyder det fra forskningschefen.

I Odense blev en 59-årig pedel, der luftede hund, forrige torsdag slået ned af tre unge på 15-16 år.

Og i København blev en 18-årig student overfaldet af fire unge i alderen 16-22 år. Begge blev ofre ved et tilfælde, og begge blev udsat for vold af så rå og brutal karakter, at de ved hospitalsindlæggelsen begge var i koma.

Københavns Politi har politiet oplevet flere episoder, hvor en gruppe unge har overfaldet tilfældige ofre.

- Overfaldene bliver som regel begået af unge mennesker i flok, som overhovedet ikke har empati, og af en eller anden grund tænder helt af på grund af banale ting, siger politikommissær ved Station City Bent Baltzer Sørensen til Jyllands-Posten.

Han fortæller, at nogle af de unge voldsmænd er gengangere, men at der også kommer nye til.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.