Frederikshavn

Unge i Frederikshavn gør noget ved klimaet

Nyt ungeklimaråd skal fremme interessen for klima blandt unge

Ungeklimarådet var forleden samlet i byrådssalen til deres første møde - sammen med flere af de gamle byrødder. Privatfoto

Ungeklimarådet var forleden samlet i byrådssalen til deres første møde - sammen med flere af de gamle byrødder. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Det er børnene og de unge, vi skal have fat i, hvis vi for alvor skal gøre noget ved klimaforandringerne, der truer klodens eksistens. Intet mindre.

Det er filosofien bag ungeklimarådet i Frederikshavn, der forleden havde sit første møde.

Ungeklimarådet er ungebyrådets opfindelse, og tanken er, at de unge i ungeklimarådet som "klima-ambassadører" skal formidle budskabet om, hvad vi kan gøre for at vende udviklingen - til andre unge, og at de skal lave konkrete, lokale kampagner og projekter, der lokalt peger i en bæredygtig retning som gode eksempler for andre unge i Frederikshavn Kommune.

Ungeklimarådet er tilknyttet Energibyen Frederikshavn, og projektleder Poul Rask Nielsen glæder sig over de unges engagement og mod på opgaven.

Klimatænketank

- Det kan næsten kun gå for langsomt med at komme i gang. Det var det indtryk, jeg fik efter det første møde, siger Poul Rask Nielsen, der har flere idéer til, hvor de unge skal hente inspiration.

- Klimaambassaden på CONCITO, Danmarks grønne tænketank, har forskellige projekter, der viser hvordan man kan involvere i de unge i klimaarbejdet. Derudover har kommunens tyske venskabsby Bremerhaven flere interessante og inspirerende bæredygtige initiativer med "klimahuse" og et "klima-stadtbüro", hvortil der er knyttet Tysklands eneste Jugendklimarat, fortæller Poul Rask Nielsen.

Ungeklimarådet vælges for en periode på to år med udskiftning af halvdelen en gang årligt. Rådet består af maksimalt 21 og mindst 12 medlemmer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.