Unge i sving som havnearkitekter

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Via avanceret 3D-teknologi får de unge arkitekter mulighed for at bevæge sig rundt i deres egen arkitektur. Privatfoto

VESTHIMMERLAND:140 børn fra skolerne i Vesthimmerland har takket ja til at give deres bud på, hvordan kommunen skal udvikle sine havnemiljøer, når Danmarks første kunstskib, M/S Bibiana, besøger Vesthimmerland fire dage i september.

De 140 elever kommer fra skolerne i Vester Hornum, Aars, Løgstør, Ranum og Ullits, og sammen med kunstnere og arkitekturfaglige underviserer skal de, mens M/S Bibiana ligger til kaj i Løgstør fra 14.-17. september, gå på opdagelse, undersøge, idéudvikle og designe fantasifulde huse på havnen og i vandet.

I forløbet arbejder børnene med 3D-teknologi og bevæger sig rundt i deres egen arkitektur.

Den konkrete opgave består i at designe Løgstørs fremtidige eventyrlige havn med udgangspunkt i en lokal problemstilling, og det vil således være et skib lastet med masser af ungdommelige visioner, der efter besøget i Løgstør sejler videre på sin færd Danmark rundt.

- Som de første i Danmark og måske i verden tager vi børns stemme med helt ind i arkitekturen gennem Danmarks første kunst- og arkitekturskib for børn og lader dem fortælle og udvikle vores havne gennem både arkitekturens traditionelle tegninger, modeller og i børnenes eget Virtuel Reality studie.

- Vi glæder os til at børnene i Vesthimmerland fortælle, hvordan netop deres havn på en helt ny måde kan blive et magisk sted og en del af den lokale identitet, forklarer Janne Bech, direktør og kurator, BIBIANA Danmark.

I alt er det tanken, at M/S Bibiana skal nå at besøge ti nordjyske havnebyer i løbet af august-september.

14.-16. september er workshop-aktiviteterne primært målrettet mod skoleklasser. 17. september er der åbent skib, udstilling og workshops for alle, og alle fire dage er skibets udstilling åben for alle, mens aktiviteterne står på.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.