Lokalpolitik

Unge: Landspolitik er mere spændende

Kommunalpolitik virker kedelig på unge politisk aktive.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Forskellene i værdier og meninger er mere tydelige, når det handler om landspolitik, og derfor synes de unge, den er mere spændende end kommunalpolitikken. Foto: Martin Damgård

HOBRO:Selv om de alle bor i Mariagerfjord Kommune, går på gymnasiet i Hobro, og kommunalvalget tirsdag 19. november så vidt vides er det nærmest forestående valg i Danmark, så foretrækker Filip Kaas, Katrine Evelyn Jensen, Iben Rasmussen, Asger Bromose og Ann-Sofie Hansen at debattere landspolitiske emner, skriver NORDJYSKE Stiftstidende søndag.

De fem unge, som er i alderen 16 til 20 år, repræsenterer fem forskellige politiske ungdomsforeninger i Mariagerfjord - fra Socialistisk Ungdomsfront på venstrefløjen til Konservativ Ungdom på den højre.

Forleden aften havde de på tværs af ideologiske forskelle fundet sammen om at arrangere politisk debat på deres skole. Emnerne var kongehuset, lighed-ulighed, lavere eller højere SU og Danmarks forhold til EU, og debatten gik livligt.

- Det er 100 procent mere spændende (end kommunalpolitik) at høre en fra Socialistisk Ungdomsfront diskutere ulighed med en fra Konservativ Ungdom. Man kan mærke forskellene, og som tilhører bliver det tydeligt, hvem man er enig og uenig med. I forhold til landspolitik er kommunalpolitik mere pragmatisk og kompromissøgende, og det kan virke kedeligt for unge, forklarer Filip Kaas, formand for Konservativ Ungdom i Mariagerfjord.

50 unge var mødt op som tilhørere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.